Logo magazínu

Dbají na tradici: V Křimicích jako jediní v Evropě šlapou zelí do modřínových kádí

1/12
Prohlédnout znovu

Dbají na tradici: V Křimicích jako jediní v Evropě šlapou zelí do modřínových kádí

Výroba tradičního Křimického zelí: Nakrouhané zelí padá z 1. patra do přízemí rovnou do kádě. Šárka Brychová ho solí a Sergej Vlasenko rozprostírá v kádi. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Sklizená várka zelí z pole před zelárnou. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Majitel zelárny Vladimír Lobkowicz u třímetrové modřínové kádě. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Sergej Vlasenko v tři metry hluboká kádi. Za chvíli tu přistane první nakrouhané zelí. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Je hotovo. Majitel zelárny Vladimír Lobkowicz u zakryté kádě. Teď bude zelí kvasit. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Šlapání poslední vrstvy zelí. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Tady už je skoro hotovo. Do kádě padá závěrečná dávka nakrouhaného zelí. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Šlapání první vrstvy zelí. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Nakrouhané zelí z krouhače. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Hlávky zelí dává Roman Straňák do krouhače. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Tady se vykrajují košťály. | Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Začátek procesu. Světlana Kravčuková bere z hromady hlávky zelí a podává je na stůl. | Zbyněk Schnapka

Martin Krampol poprvé promluvil: Táto, krvácí mi srdce! Kdy za ním byl naposledy a co poznal?

Miroslava Janstu pustí na svobodu, složil 15milionovou kauci. Ludvík a Budinský ve vazbě zůstávají

Problémy s voláním, SMS i internetem: Síť O2 měla velký výpadek

Psychologické triky v restauracích: Jak jim nenaletět a zbytečně neutrácet?

Ostuda v Letňanech: Šílená matka na ledě!

Rybář Vágner chytil na Vranově monstum: Sumec má 268 cm!