Logo magazínu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

9/10
Prohlédnout znovu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Jaromír Ordelt po čtyřech hodinách kontroluje, jestli to uvnitř řádně bublá. | Slávka Červená
Pod kotli stále topí dřevem. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Hotová povidla musí stékat jako malta. | Slávka Červená
Kubovi (3,5) lízačka evidentně chutnala. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Recept na povidla. | Slávka Červená
Sušení švestek | Slávka Červená
Švestky v sadech a zahradách dozrávají. | Slávka Červená

Pavel pověřil Babiše! Hrad potvrdil posun v jednání o vládě, šéf ANO ji chce mít do půlky prosince

Herec Jiří Lábus (75): Utajená rodina!

Strašák jménem CHOPN: Plíživá nemoc ohrožuje Čechy! Koho se týká?

Kardinál Duka po akutní operaci: Dlouhý pobyt v nemocnici. O předávání metálů přijde

Trump na vyšetření po modřinách a otoku nohou: Velká zpráva o jeho zdraví

Obchodní ředitel Plzeňského prazdroje Roman Trzaskalik v Hráčích: Pozor! Vesnické hospody jsou v ohrožení!