Logo magazínu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

9/10
Prohlédnout znovu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Jaromír Ordelt po čtyřech hodinách kontroluje, jestli to uvnitř řádně bublá. | Slávka Červená
Pod kotli stále topí dřevem. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Hotová povidla musí stékat jako malta. | Slávka Červená
Kubovi (3,5) lízačka evidentně chutnala. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Recept na povidla. | Slávka Červená
Sušení švestek | Slávka Červená
Švestky v sadech a zahradách dozrávají. | Slávka Červená

Slováček přišel kvůli podvodu o 4,5 milionu: Rozladěná Dáda Patrasová! To byly hlavně moje peníze!

Blesk Ordinace v Děčíně už DNES: Špičková prevence, seriálové hvězdy i Michal David s Evou Decastelo

Petr Pavel vyrazil na „utajovanou“ dovolenou do zahraničí. Tradičně s motorkou

Útok na Babiše očima profíků: Šlo tomu předejít? A jak svého šéfa ANO ochrání?

Když ji miluješ, není co řešit! Šéf Kofoly Samaras si vzal návrhářku Zuzanu

Legendární tenistka Navrátilová a její manželka Julia: Dcery s nimi nemluví!... Kvůli adopci chlapečků