Logo magazínu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

3/10
Prohlédnout znovu

Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept

Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Jaromír Ordelt po čtyřech hodinách kontroluje, jestli to uvnitř řádně bublá. | Slávka Červená
Pod kotli stále topí dřevem. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Hotová povidla musí stékat jako malta. | Slávka Červená
Kubovi (3,5) lízačka evidentně chutnala. | Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň. | Slávka Červená
Recept na povidla. | Slávka Červená
Sušení švestek | Slávka Červená
Švestky v sadech a zahradách dozrávají. | Slávka Červená

ONLINE: V Česku hrozí povodně! Na Novojičínsku hasiči evakuují tábor, ohroženy jsou tři kraje

Jágrova Dominika v bílém o svatbě: Jardovo zásadní rozhodnutí!

Zavřeli letiště v Marseille! Blíží se k němu plameny, lety jsou přesměrovány

Chlapeček v Nymburce vypadl z okna činžáku: V nemocnici zemřel

Opulentní banket u Karla III. pro Macrona: Královská rodina, modrá Brigitte a VIP hosté

Atentátník na Fica u soudu! Trpí poruchou osobnosti, ale jednal vědomě, řekl znalec