Jaromír (81) vaří povidla ze 100 kil švestek! Prozradil ale i „skromnější“ recept
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň.
|
Slávka Červená
Jaromír Ordelt po čtyřech hodinách kontroluje, jestli to uvnitř řádně bublá.
|
Slávka Červená
Pod kotli stále topí dřevem.
|
Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň.
|
Slávka Červená
Hotová povidla musí stékat jako malta.
|
Slávka Červená
Stejně jako předci začali vařit povidla v Mladcové v roce 1974, kdy si místní postavili zahrádkářský dům. Švestky voní i z vedlejší sušírny. „Sušení trvá dva dny. Na plata se vejde 100 kilo.“ říká Ordelt. Teplo dodává oheň.
|
Slávka Červená
Recept na povidla.
|
Slávka Červená
Sušení švestek
|
Slávka Červená
Švestky v sadech a zahradách dozrávají.
|
Slávka Červená