Logo magazínu

Nejlepší houba do smaženice? Holubinka namodralá. Zjistěte proč

8/11
Prohlédnout znovu

Nejlepší houba do smaženice? Holubinka namodralá. Zjistěte proč

Pro holubinku namodralou jsou typické pružné lupeny. | iStock.com
Barva klobouku je u holubinky namodralé proměnlivá a může na něm být i více barev najednou, většinou ale převládají odstíny modré, fialové a růžové. | iStock.com
Holubinka namodralá může mít různé barvy. | Jan Kneifl
Holubinka namodralá, tentokrát více do hnědorůžové. | Jan Kneifl
Vzácně může být holubinka namodralá i okrová. Všimněte si i tvaru klobouku. Ten má nejprve tvar kopule, později se narovnává a nakonec začne připomínat široký trychtýř. | iStock.com
Starší houby mají na lupenech rezavé skvrny. | iStock.com
Holubinka podmračná se té namodralé podobá. | iStock.com
Holubinka mandlová je oproti holubince namodralé výrazně menší. | Jan Kneifl
Holubinka trávozelená | Jan Kneifl
Holubinka doupňáková | Jan Kneifl
Holubinka bukovka | Jan Kneifl

Šéf Správy železnic Svoboda v Hráčích o nehodách i sebevraždách: Vlak vždycky vyhraje

Kraus, Chýlková a další: Rodinný mejdan u hrobu!

Pavel v zemi samurajů: Čeká ho šinkansen, český duch Hirošimy i japonský císař!

Blackout, povodně či střelba: Experti dali tipy, jak přežít v krizových situacích

Turisté kroutí hlavami nad předraženým Chorvatskem: Ručník za 2500 Kč!

Mrazivá slova horolezkyně Kolouchové: Když se nevrátím, tak...