Ryzec pravý, kravský nebo syrovinka: Jak je odlišit a nezpůsobit si otravu?
14
/
16
Prohlédnout znovu
Ryzec pravý, kravský nebo syrovinka: Jak je odlišit a nezpůsobit si otravu?
Pro ryzec pravý je typický oranžový klobouk.
|
iStock
Ryzec syrovinka má hnědo červeno ryšavý odstín.
|
iStock
Z ryzce syrovinky vytéká bílé mléko, které je cítit po slanečkách.
|
iStock
Bílé mléko ryzce syrovinky
|
iStock
Nejedlý ryzec kravský má hnědo růžový klobouk.
|
iStock
Jemné chloupky na okraji klobouku: jedno z poznávacích znamení ryzce kravského.
|
iStock
Na klobouku ryzce smrkového spatříte zelené tóny. Jde o velmi chutnou jedlou houbu, která roste výhradně pod smrky.
|
iStock
Nejedlý ryzec severský je poměrně vzácná houba.
|
iStock
Ryzec severský
|
iStock
Do krémova zbarvený ryzec pýřitý - další nejedlá houba.
|
iStock
Jedlý a chutný ryzec osmahlý může mít na klobouku různé barvy.
|
iStock
Ryzec oranžový - jedlá houba, která ale nepatří k nejchutnějším.
|
iStock
Žlutý ryzec ďubkovatý není určen k jídlu.
|
iStock
Ryzec šeredný - houba s nehezkým názvem, která je navíc jedovatá.
|
iStock
Ryzec plstnatý je jedlý až po speciální úpravě. Jeho chuť ale není nic moc.
|
iStock
Ryzec smoločerný také není moc chutný.
|
iStock
Hejtmanka Vildumetzová „na životní křižovatce“: Konec kvůli krachu manželství?!
Karel Šíp (80): Konec smlouvy na Všechnopárty! Co bude dál?
Závěry kontroly Hradu z dob Zemana: „Bordel“ v účetnictví i problém u zakázek
Velký čtenářský průzkum: Řekněte nám, co vás baví na Blesku!
„Pach mrtvoly ze sebe nesmyjete celé dny,“ vzpomíná legenda pražské kriminálky, emeritní major Hyhlík
Astroložka o nejmagičtějším úplňku roku: Výstraha pro 4 znamení! A rady, co dnes určitě nedělat…