Logo magazínu

Návod na přípravu kapra podle profíka! Jak ho vykostit a osmažit krok za krokem?

6/10
Prohlédnout znovu

Návod na přípravu kapra podle profíka! Jak ho vykostit a osmažit krok za krokem?

Doporučuji vybrat kapra, který má kolem 2 až 3 kilo, protože menší kapři nejsou cítit tzv. bahnem. | David Malík
Rybu vykosťujeme od hlavy, nebo od ocasu (Filip Šubrt doporučuje začít od hlavy). Kapra chytneme za žábry a minimálně 1 cm od nich uděláme podélný řez okolo hlavy. | David Malík
Tak vznikne filet. To samé provedeme na druhé straně kapra. | David Malík
Z vnitřní strany kapřího filetu si žebra nařízneme, vedeme řez podél nich a poté je odřízneme. Tak se kostí zbavíme. Nakonec můžeme filet dočistit pinzetou na ryby. | David Malík
Pokud nechceme zachovat kůži, odřízneme ji ostrým nožem od ocasu, kde si maso nařízneme a podélně odřezáváme. | David Malík
Připravíme si ostrý nůž, kapra si pořádně osušíme. | David Malík
Správně okořenit | David Malík
a osmažit... | David Malík
Filip Šubrt předvedl, jak na kapra krok za krokem. | David Malík
Pak nařízneme vrchní část hřbetu kapra a vedeme podélný řez až k ocasu. | David Malík

Tváře Dozimetru před soudem a mezitím... Kompro na STAN? Únik z porady a „znalý“ Rakušan

Kauza podivného zmizení režiséra Adamce (77): Za »únosem« stojí Gondík! Jak to Dalibor vysvětlil Blesku?

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

Petr Pavel v New Yorku: Rázná slova o Gaze, oslavy výročí OSN i odhalení českého daru!

Chaos, rušení letů a uvíznutí cestujících: Útoky na letiště? Budou přibývat, varují experti

Blesk Ordinace ve Zlíně už DNES: Vyšetření bez objednání a zdarma! Zazpívá Peroutka, návštěvníky pozdraví seriálové hvězdy