Logo magazínu

Návod na přípravu kapra podle profíka! Jak ho vykostit a osmažit krok za krokem?

2/10
Prohlédnout znovu

Návod na přípravu kapra podle profíka! Jak ho vykostit a osmažit krok za krokem?

Doporučuji vybrat kapra, který má kolem 2 až 3 kilo, protože menší kapři nejsou cítit tzv. bahnem. | David Malík
Rybu vykosťujeme od hlavy, nebo od ocasu (Filip Šubrt doporučuje začít od hlavy). Kapra chytneme za žábry a minimálně 1 cm od nich uděláme podélný řez okolo hlavy. | David Malík
Tak vznikne filet. To samé provedeme na druhé straně kapra. | David Malík
Z vnitřní strany kapřího filetu si žebra nařízneme, vedeme řez podél nich a poté je odřízneme. Tak se kostí zbavíme. Nakonec můžeme filet dočistit pinzetou na ryby. | David Malík
Pokud nechceme zachovat kůži, odřízneme ji ostrým nožem od ocasu, kde si maso nařízneme a podélně odřezáváme. | David Malík
Připravíme si ostrý nůž, kapra si pořádně osušíme. | David Malík
Správně okořenit | David Malík
a osmažit... | David Malík
Filip Šubrt předvedl, jak na kapra krok za krokem. | David Malík
Pak nařízneme vrchní část hřbetu kapra a vedeme podélný řez až k ocasu. | David Malík

Kardinál Duka v otevřené rakvi. Na pohřbu promluví exprezident Klaus, dorazí Zeman?

Lenka Filipová (71): Operace mozku! Boj o život

„Konflikt s prezidentem nemáme,“ ujišťoval Babiš. Co Pavlovi vadí? Politolog: Jmenování premiéra je za rohem

40 let od vzniku nejsmutnější fotografie: Holčičku po erupci sopky nedokázali zachránit

Black Friday po česku: Místo úspor nakoupíte dráž? Rady jak nenaletět!

Módní expertka Blesku Ina T. tepe olympijskou kolekci: Propadák!