Návod na přípravu kapra podle profíka! Jak ho vykostit a osmažit krok za krokem?
Doporučuji vybrat kapra, který má kolem 2 až 3 kilo, protože menší kapři nejsou cítit tzv. bahnem.
|
David Malík
Rybu vykosťujeme od hlavy, nebo od ocasu (Filip Šubrt doporučuje začít od hlavy). Kapra chytneme za žábry a minimálně 1 cm od nich uděláme podélný řez okolo hlavy.
|
David Malík
Tak vznikne filet. To samé provedeme na druhé straně kapra.
|
David Malík
Z vnitřní strany kapřího filetu si žebra nařízneme, vedeme řez podél nich a poté je odřízneme. Tak se kostí zbavíme. Nakonec můžeme filet dočistit pinzetou na ryby.
|
David Malík
Pokud nechceme zachovat kůži, odřízneme ji ostrým nožem od ocasu, kde si maso nařízneme a podélně odřezáváme.
|
David Malík
Připravíme si ostrý nůž, kapra si pořádně osušíme.
|
David Malík
Správně okořenit
|
David Malík
a osmažit...
|
David Malík
Filip Šubrt předvedl, jak na kapra krok za krokem.
|
David Malík
Pak nařízneme vrchní část hřbetu kapra a vedeme podélný řez až k ocasu.
|
David Malík