Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Umírající chlapec (11) věnoval své orgány potřebným: Lékaři se mu za to poklonili

Autor: luz - 
26. července 2014
13:11

Malý Liang Yaoy, kterému bylo teprve jedenáct let, toužil po tom stát se lékařem. Inspirovala ho práce doktorů, kteří se jeho samotného snažili zachránit. Liam měl totiž nádor mozku. Když se však chlapec dozvěděl, že svou nemoc neporazí, rozhodl se, že své orgány věnuje těm, kterým to zachrání život.

Liam se chtěl stát doktorem poté, co se ze své zákeřné nemoci vyléčí. To se ale nikdy nestalo. Lékaři mu bohužel museli oznámit, že boj s nádorem mozku je prohraný.

Chlapec se proto rozhodl, že věnuje svá játra a ledviny těm, kteříé mají šanci svůj boj s nemocí ještě vyhrát. A za toto krásné a ušlechtilé gesto se malému chlapci všichni lékaři, kteří se o něj v nemocnici starali, poklonili.

Jeho tělo poputuje na univerzitu, kde chtěl chlapec až vyroste, studovat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bibijana ( 27. července 2014 12:41 )

miriam:není třeba být ironická,nač ten úsměv,tohle je vážné téma.Odbornice nejsem,ale ten známý,co má rakovinu v mozku se sám poměrně mladý lékař.Nemohu se víc o tom z pochopitelných důvodů rozepisovat.Taky ze začátku neměl jiné orgány zasažené,někdy ty přístroje metastázy ani nezobrazí.Pak to začlo přibývat.Sice ještě žije,jako lékař má tu nejdostupnější léčbu.Rakovina je zákeřná proto,že nikdy nevíte,jak bude reagovat.Tam,kde kolikrát je obrovská šance na uzdravení, se to náhle zvrhne a kolikrát beznadějné případy se vyléčí.Víc se už nebudu vyjadřovat.

miriam ( 27. července 2014 09:34 )

bibijano, proč myslíte, že se na benigní nádor nedá zemřít? Že nemetastázuje, ještě neznamená, že neroste... ale jasně, kam se na vás hrabou doktoři, vy přece máte známou, která má metastázy úplně všude a to z vás dělá odbornici

bibijana ( 27. července 2014 01:06 )

A když to řeknu taky zjednodušeně,tak některé nádory,i když jsou maligní,tak nemetastázují.Časem se ale může rakovina objevit znovu a jinde.Někdy už je to prostě v těle.To neznamená,že když v transplantovaném orgánu nenašli metastázy,že časem se tam rakovina třeba neobjeví.Proč teda lidi,i když jsou z rakoviny vyléčeni,nemohou být u nás dárci krve?

bibijana ( 27. července 2014 00:54 )

a proč ty przníš můj nick?

bibijana ( 27. července 2014 00:52 )

tak, kdyby nádor byl benigní,tak by chlapec asi neumíral

Zobrazit celou diskusi