Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bývalý šéf civilní rozvědky Randák na chatu: Až budu na Hradě, s korupcí zatočím!

Karel Randák na chatu Blesk.cz
Karel Randák na chatu Blesk.cz  (Autor: Foto Blesk - Pavel Hofman)
Autor: red - 
18. září 2012
11:55

Bývalý šéf civilní rozvědky, generál Karel Randák oznámil kandidaturu na prezidenta. Vy jste s ním na Blesk.cz chatovali, ptali jste se na vše, co vás zajímá. V minulosti ho "proslavila" například kauza Savoy, byl také dáván do souvislosti s tzv. Toskánskou aférou, kdy se do médií dostaly snímky tehdejšího premiéra Topolánka na dovolenkovém setkání s lobbisty a podnikateli v Itálii. Nyní bojuje společně s miliardářem Karlem Janečkem proti korupci.

ONLINE CHAT
Dobrý den, mám jen otázku pro odlehčení - jaký máte vztah ke zvířatům a máte doma nějakého domácího mazlíčka? Děkuji a přeji hodně úspěchů.(Jitka)
Foto
Dobrý den, vztah ke zvířatům mám velmi kladný, měli jsme v domácnosti psa (dalmatina), který však bohužel před dvěma lety zemřel. V současnosti se průběžně staráme o psa mé dcery.
Dobrý den, jaký je Váš názor na tzv. rebelující poslance v ODS? Jde jim skutečně o program nebo mají úplně jiné zájmy? Jaký je Váš názor na "politickou stranu" Věci veřejné a působení pana Bárty?(Lucie)
Foto
Dobrý den, co se týče tzv. rebelujících poslanců, myslím si, že se stačí podívat do minulosti na některé kroky, které kupříkladu pan Tluchoř dělal za vlády Mirka Topolánka a můj názor Vám bude hned zřejmý. V celé kauze pochopitelně nejde vůbec o žádný program, jde pouze o vlastní zviditelnění a využití příležitosti, která se naskytla. Co se týče politické strany VV - je mi líto mladých lidí, kteří se do této strany s velkým entuziazmem přihlásili a následně byli konfrontováni s velmi pragmnatickou realitou politckého života v ČR, což pro ně muselo být neuvěřitelné rozčarování. Působení Víta Bárty v politice hodnotím jako jednu z největších tragédií, která naši politickou scénu mohla postihnout.
p.Randáku, strašně moc Vám držím palce. Přeji Vám hodně úspěchu v boji o Hrad.(Lenka)
Foto
Dobrý den, děkuji moc za Vaši podporu.
Dobrý den, držím palce při boji s lůzou typu Rittig, Janoušek, Oulický, Langer a spol. (Marek)
Foto
Dobrý den, děkuji moc za podporu, mám trošku špatné svědomí v tom, že v rámci své kampaně, která je mojí soukromou iniciativou, pozastavuji své členství v nadačním fondu, byť patrně pouze na dočasnou dobu. Jestliže moje současná aktivita nevyjde, velmi rád se do fondu vrátím a budu ve své práci pokračovat.
Máte v šuplíku ještě nějaké kompromitující fotečky, které by vám teď mohly pomoct?(Karel Janek)
Foto
Dobrý den, každá kampaň, která by byla založena na tzv. kompromitujících materiálech by byla velmi kontraproduktivní a neetická. Jinou otázkou je, že si myslím, že by se veřejnost měla dozvídat informace, na které má právo a které by jí mohly pomoci při rozhodování v jakýchkoliv volbách a nejen prezidentských.
Pane Randáku, jak vaši kandidaturu bere vaše rodina? Při vašem minulém působení jste se maskoval i vy, ale nyní jako prezidentský kandidát byste asi rodinné příslušníky musel ukázat...(Jitka B.)
Foto
Dobrý den, je zřejmě pochopitelné, že na samém začátku rozhodování, zda kandidovat, nebo ne, jsem se se svoji rodinou radil a jsem jim velmi vděčný za to, že mě v mé kandidatuře dokonce aktivně podporují.
Dobrý den! Který z politiků podle vás nejvíc krade?(Vítr z hor)
Foto
Dobrý den, nemyslím si, že se to dá vyčíslit jenom výší materiální škody, kterou ten který konkrétní politik způsobil, je třeba připočíst také škody, které utrpěla jeho jednádním Česká republika z hlediska prestiže. Konkrétní odpovědi se vyhnu z toho důvodu, že bych si chtěl také něco nechat na svoji volební kampaň.
Dobrý den. stanovil by jste pořadí co nejvíc trápí většinu lidí této republiky? Děkuji(Oldřich)
Foto
Dobrý den, neodvažuji se to stanovit z toho prostého důvodu, že si myslím, že pořadí priorit se velmi liší region od regionu a také budou velké rozdíly mezi většími a měnšími městy, reps. venkovem. Obecně si myslím, že lidé pociťují největší obavy z poklesu životní úrovně a o svoji bezpečnost.
myslíte, že za problémem s s pančovaným pitím jsou i zkorumpovaní politici?(Dada z Brna)
Foto
Dobrý den, jsem o tom přesvědčen a byť v rámci své kampaně nebudu mít na zjišťování podrobností příliš času, tak doufám, že se mi to podaří i prokázat.
Nosíte slipy nebo trenýrky?(Matylda)
Foto
Dobrý den, nosím, co je právě v prádelníku navrchu, takže si příliš nevybírám a dá se říci, že to téměř pravidelně střídám.
Dobrý den, jak chcete sehnat 50 tisíc podpisů? Budete také nabízet peníze?(Milan K., středočeský kraj)
Foto
Dobrý den, dobře si uvědomuji, že sehnat 50 tisíc podpisů je v tuto chvíli mou největší slabinou, neboť jsem se svou kampaní začal velmi pozdě. Kdybych si nemyslel, že se mi to podaří, tak bych svoji kandidaturu vůbec neohlašoval. Co se týče nabízení peněz za hlasy, tak to ode mě určitě nikdo nemůže čekat.
Pane Randáku, stale chodíte v přestrojení? Za koho se vydáváte dnes?(Jožin)
Foto
Dobrý den, nevím sice jak si představujete přestrojení, ale pokud o tom máte stejnou představu, jako já, tak jsem nikdy v žádném přestrojení nechodil a nechodím v něm ani dnes.
Dobrý den. Píše se, že bojujete s Janečkem proti korupci. Je to podle vás největší problém téhle republiky? Myslíte, že by se nám bez korupce vedlo lépe? Dotace, než dorazí do republiky, mezitím někdo rozkrade, viz ROP, co vy si o tom myslíte?(Petr, Praha)
Foto
Dobrý den, musím říci, že korupci skutečně vnímám jako jeden ze zásadních problémů a jsem přesvědčen, že by se bez korupce vedlo lidem v ČR lépe, už jen proto, že kdyby zde neexistovala korupce, nebylo by pro ministra financí problémem postavit vyrovnaný finanční rozpočet, neboť minimální odhady částky peněz, která je ztracena prostřednictvím korupce, se přibližně rovnají schodku státního rozpočtu.
Hezký den. zajímalo by mě jaký máte názor na umístění české republiky ve světě a jak nás budete v případě zvolení reprezentovat... děkuji Markéta(Markéta St.)
Foto
Dobrý den, byť jsem velký patriot a Českou republiku jsem v zahraničí reprezentoval i jako vrcholový sportovec, tak bohužel v současnosti musím připustit, že její renomé není vinou všech medializovaných kauz příliš dobré a pochopitelně je na všech, kteří náš stát v zahraničí reprezentují včetně prezidenta, aby se snažili tento mediální obraz vylepšit. Ale z tohoto důvodu si především nejprve musíme udělat pořádek sami u nás doma.
Dobrý den, můžete nastínit, jak policie dokáže někoho napíchnout...viz případ Davida Ratha, který měl štěnice prý po celém byte včetne loznice? Jak dlouho trvá tato zarízeni instalovat.. nemusi to být zrovna případ Ratha, viz treba film Ucho. Děkuji za odpověd(Antonín)
Foto
Dobrý den, policie předšvším musí požádat příslušný soud, aby podle zákona instalaci podobného zařízení umožnil a pak již vše závisí na tom, jaké jsou podmínky pro instalaci, to znamená - jaký je denní režim "postiženého", jaké jsou podmínky v místě bydliště, jací jsou sousedé a tak dále a tak dále...
Jaký je váš recept na boj s korupcí?(Lenka)
Foto
Dobrý den, otázka vysoce převyšuje prostor, který je pro odpověď vymezen, ale v krátkosti podle mého názoru - nejdůležitějším faktorem je narušit systém, který zde vznikal 20 let a jehož vznik umožnili politici, kteří dodnes sedí v Parlamentu. Z toho vyplývá i první věc, která by podle mého názoru se měla stát, to znamená, aby se do politiky dostali lidé, kteří nejsou tímto systémem nakaženi.
Dobrý den pane Randáku. Jak byste vyřešil prohibici a současné problémy okolo nebezpečného alkoholu? Michal P.(MIchal P.)
Foto
Dobrý den, musím říci, že bych současný problém především neřešil prohibicí, ta podle mého názoru celou kauzu nevyřeší. Nepochybně po jejím skončení se objeví další případy otrav metylalkoholem. Kořeny celé kauzy je třeba hledat v minulosti, neboť není žádným tajemstvím, že problém s pašovaným a pančovaným alkoholem se objevuje v České republice již celá léta. V této souvislosti je především třeba najít ty, kteří za současný stav jsou zodpovědni a přinutit je k tomu, aby se ke své odpovědnosti přihlásili a také se z ní zodpovídali.
Kterou osobnost v české a zahraniční politice obdivujete?(Karolina)
Foto
Dobrý den, omlouvám se, ale myslím si, že nedkážu uspokojivě na Vaši otázku odpovědět, protože jsou osobnosti, u kterých spíše obdivuji některé jejich vlastnosti, ale jako komplexní politiky je nevnímám, tudíž bych nerad někoho konkrétního v tomto případě jmenoval.
Dobrý den. Mě by zajímalo, proč byste se zrovna vy měl stát prezidentem. Máte silné soupeře, čím jste lepší? Děkuji Bohuslav, Liberec.(Bohuslav)
Foto
Dobrý den, doufám, že jsem především jiný, než moji případní soupeři, svoji odlišnost vidím v tom, že se nepokouším schovávat za obecná prohlášení a fráze a věci, o kterých mluvím, tak těm také rozumím a předpokládám také, že vím, jak bych je mohl pozitivně ovlivnit.
Jste spíš havlovec nebo klausovec?(Roman K.)
Foto
Dobrý den, existují věci, ve kterých jsem souhalsil a souhlasím s oběma českými prezidenty, ale existují také některé věci, které mě u obou vadí. Na takto položenou otázku však musím říci, že se cítím spíše jako Havlovec.
Dobrý den, vnímám Vás jako osobu s vysokým kreditem zejména ve vztahu k Vaší bývalé práci. Stejně tak si Vážím Vaší současné aktivity. Nicméně Vaše kandidatura na prezidenta mi přijde spíše jako kalkul. Co Vás k tomu vedlo? Navíc prezident u nás příliš pravomocí nemá?... (M.Kocín)
Foto
Dobrý den, ubezpečuji Vás, že z mé strany o žádný kalkul nejde, je to prostě logický krok, od kterého si slibuji získání větší možnosti na ovlivnění veřejného života v ČR. Nesouhlasím s Vámi v tom, že prezident nemá příliš pravomocí, otázkou spíše je tyto pravomoci důsledně a správně využívat ve prospěch věci.
Divoká doba po roce 1989 umožnila proniknutí různých zájmových a zločineckých struktur do státní správy a politických stran. Je to špatnými zákony? Proč jsou politici k tomuto stavu věcí tolerantní i na nejvyšších místech?(Jan Kozák)
Foto
Dobrý den, nymslím si, že by to bylo špatnými zákony, neboť ty se neustále vyvíjejí a zlepšují, spíše jsou na vině politici, kteří tento stav tolerují, jak správně říkáte. Důvod vidím v tom, že jsou sami s těmito zájmovými strukturami propojeni a jednají s nimi ve shodě.
Je pravda ze ste mistr sveta?(Franz)
Foto
Dobrý den, není to tak úplně pravda, pravda je, že jsem se v minulosti vrcholně věnoval cyklistice a v rámci své závodní kariéry jsem vytvořil světový rekord v jízdě na 100 km, který však nebyl právoplatně uznán Mezinárodní cyklistickou federací. Příčinou neuznání byl nedostatečný počet mezinárodních rozhodčích, kteří se mého pokusu zúčastnili.
Randáku, proč bych Tě měl volit prezidentem, když jsem za svůj dlouhý život žádného nepotřeboval ??(Vladimír)
Foto
Ahoj, důvod, proč bys mě měl volit, Ti zřejmě při Tvé životní filozofii nedokážu vysvětlit a přeji Ti tedy, aby se Ti žilo dobře ve Tvé ulitě.
Dobrý den pane Randáku, chtěl bych se zeptat,vzhledem k Vaší určitě lepší informovanosti, co si mám myslet o panu ministru vnitra. Pana Kubiceho si nějak nemůžu zařadit. Děkuji za odpověď (Michal)
Foto
Dobrý den, i přes osobní znalost Jana Kubiceho s Vámi bohužel musím souhlasit, protože ani já v současnosti dost dobře nechápu některé jeho kroky.
Držím Vám palce i panu Janečkovi a máte muj hlas, protože sám vím jak je těžké bojovat s korupcí.Věřte,že už jsem i zvažoval Vás oslovit zda by nešlo tyto nešváry medializovat a jak. Došlo to až tak daleko,že podávám oznámení na protikurupční policii o zastavení trestního stíhání. Mirek (Mirek)
Foto
Pokud Vás můžu požádat, neváhejte NFPK oslovit a ačkoliv mám v současnosti po dobu své volební kampaně členství pozastaveno, jsem přesvědčen, že jsou na fondu lidé, kteří se Vaší kauzou budou odpovědně zabývat.
Pane Randáku! Jak byste zatočil s Ivo Rittigem jakmile byste se stal prezidentem?(Johan)
Foto
Dobrý den, nemyslím si, že bych mohl s panem Rittigem nějak zatočit, co si však myslím je, že bych z pozice prezidenta mohl důsledně trvat na tom, aby veškeré záležitosti kolem zmíněného pána byly pečlivě prošetřeny a eventuelně trestně-právně postiženy.
Chtěla bych pro Vás pracovat. (Jana V.)
Foto
Dobrý den, děkuji za nabídku, je-li míněna vážně, kontaktujte, prosím, moji kancelář, jejíž adresu najdete na mých webových stránkách.
Všichni kandidáti mi připadají stejní, nezdá se vám?(Simona)
Foto
Dobrý den, nemyslím si, že by mi připadali všichni uplně stejní, spíše mi připadá stejná nebo velmi podobná jejich rétorika a to je přesně věc, ve které bych se chtěl od nich odlišit.
Proč chcete být prezidentem?(Michal)
Foto
Dobrý den. Myslím si, že není zde prostor na to, abych plně vysvětlil svoji motivaci. V krátkosti asi tolik, že si myslím, že jako prezident bych měl větší možnosti ať již mediálně nebo fakticky ovlivňovat věci se kterými nesouhlasím a které bych pozitivně ovlivnit chtěl.
Dobrý den, myslíte, že je v této zemi mezi politiky ještě vůbec někdo, kdo nekrade, nebo se nenechá uplatit?(Fantomas)
Foto
Dobrý den, nepochybuji, že takoví lidé existují. V tuto chvíli bych je nerad jmenoval, protože podle mého názoru bych jim spíše uškodil a nechtěl bych jim znechutit jejich další působení v politice.

kterej ( 19. září 2012 12:59 )

prosím vás, řekněte mi někdo, co nebo kdo je ten "chat"

kalnormin1 ( 18. září 2012 16:35 )

Opravdu ?

e.44 ( 18. září 2012 13:22 )

"Až budu na Hradě, s korupcí zatočím" Cháááááá, chááááááá Jenom líbivé kecy. Při pravomocích prezidenta neproveditelné. Takže se na hrad hrabe ze stejnýho důvodu jak všichni ostatní. Kvůli teplýmu, dobře placenýmu místečku

rendyx111 ( 18. září 2012 12:05 )

Škoda,opět vyhýbavé odpovědi,manipulace a hlavně vybrané otázky zkorumpovaných redaktrotlů.....ale ten týpek není v zásadě špatnej

Zobrazit celou diskusi