Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ukrajinští vojáci se po měsících bojů vracejí k rodinám: Videa ze shledání s dětmi lidi dojímají!

Autor: štt - 
20. září 2022
05:00

Válka na Ukrajině již trvá přes půl roku, ale někteří otcové a matky od jara nenavštívili své rodiny. Sociální média v poslední době zaplavila dojemná videa navrátivších se vojáků a vojaček. Záběry ukazují chvíle plné neskrývaného dojetí a upřímné radosti ze shledání rodičů se svými dětmi.

Zatímco rodiče za svobodu své země riskují život na frontě, jejich děti přečkávají válku v relativním bezpečí. Přestože odjely za příbuznými do zahraničí nebo jen mimo válečnou zónu, strachem nemohou přestat myslet na své hrdinné otce a matky, kterým dennodenně hrozí smrt. Krvavá válka již trvá déle než půl roku, ale někteří viděli své nejbližší naposledy na jaře, když roztával sníh a rozkvétaly první květiny.

Ve válce platí chvíle strávené s rodinou za ty nejcennější. Informační server Nexta, jenž se zaměřuje na zprostředkování necenzurovaných zpráv v autoritářských státech východní Evropy, nedávno zveřejnil videa ukrajinských vojaček a vojáků, kteří se po dlouhé době vrátili za svými rodinami.

Záběry již dojaly tisíce uživatelů twitteru. Ti v komentářích vyjadřují podporu válčícím Ukrajincům, ale i vřelé pocity, které v nich setkání otců s dětmi vyvolalo. „Za tohle se vyplatí bojovat,“ napsal například finský uživatel Liimanhaistelija. „Ach. Někdo právě musí v kanceláři krájet cibuli,“ s vtipem zakryl slzy dojetí francouzský komentátor.

Video se připravuje ...
Další videa