Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sportovní tréninky pro ukrajinské děti zdarma: Praha s kluby spouští nový projekt

Autor: ČTK - 
28. března 2022
15:02

Děti ukrajinských uprchlíků se mohou v hlavním městě zdarma zapojit do sportovních tréninků přímo v klubech. Magistrát společně se sportovními kluby a organizacemi spustil projekt sportovních tréninků pro Ukrajince, uvedl v pondělí pražský radní Vít Šimral (Piráti). Veškeré informace jsou na internetových stránkách PrahaSportovni.cz. Do Prahy od začátku Války na Ukrajině přišlo asi 58 000 uprchlíků, z nichž většina jsou matky s dětmi.

„Jedná se hlavně o bezplatné tréninky, případně poskytnutí prostor pro ukrajinské skupiny, které by si chtěly v Praze zatrénovat svůj oblíbený sport. Především usilujeme o to, aby se tady děti adaptovaly a zapomněly na extrémní situaci, která v jejich zemi teď panuje a negativně ovlivňuje jejich psychický stav,“ řekl Šimral.

Do projektu se zapojilo několik oddílů, mezi nimiž jsou házenkáři, florbalisté, basketbalisté, taneční oddíl nebo fotbalový klub Slavoj Vyšehrad a klub korejských bojových sportů Taehan. Pokud se některý z klubů či oddílů bude chtít zapojit, může se přidat prostřednictvím zmíněné internetové stránky, kde vyplní registrační formulář.

Video  Ukrajinské děti si hrají v Asistenčním centru pomoci na brněnském výstavišti  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Ubytováváte doma uprchlíky, nebo jinak pomáháte Ukrajincům v ČR? Blesk spustil web ProUkrainu, kde najdou praktické rady i zpravodajství v ukrajinštině, psaný lidmi, kteří si stejným procesem již prošli.

Video se připravuje ...
Další videa