Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bývalý řidič kamionu letí bojovat na Ukrajinu. „Ta situace je nechutná!“ říká

Autor: pma - 
9. března 2022
18:29

Harvey Hunt (50) se rozhodl, že místo nicnedělání přiloží ruku k dílu a odletí bojovat za Ukrajinu do právě probíhající války. V minulosti absolvoval i vojenský výcvik, takže si věří, že to zvládne. Manželka jeho nápad kvituje, i když přiznává,
že se o svého muže bojí.

Namísto sledování války na Ukrajině jen z tepla vlastního domova se rozhodl jednat. Bývalý řidič kamionu Harvey Hunt si sbalil vše potřebné a zarezervoval si letenku do Polska, odkud se přesune bojovat na Ukrajinu.
„Jen tu sedím a dívám se na zprávy. Mohu se zvednout ze zadku a pomoci jim. Můžu přece držet zbraň a střílet,“ říká pro britský deník Daily Star si Harvey.

Absolvoval vojenský výcvik

To, co se aktuálně děje na Ukrajině ho velmi zasáhlo. „Myslím, že ta situace je nechutná. Rusko by mělo odejít a nechat všechny děti a ženy na pokoji,“ myslí si budoucí voják.

Harvey se nechal slyšet, že úplně nepřipravený do země sužované válkou nevyrazí. Bývalý řidič kamionu z městečka Minehead na jihu Anglie má totiž vojenský výcvik.

Ze Lvova rovnou do válečné zóny

Cestu má už do detailu promyšlenou. Spojil se s tamními dobrovolníky, kteří mu poradili, ať odletí z Bristolu do polského Rzeszówa. Odtamtud má zamířit k ukrajinské hranici přes panevropskou dálnici E40 a představit se jako bývalý voják. „Mám říct, že jsem sloužil u královského dělostřelectva jako střelec. Pak se prý mám přesunout na čerpací stanici u Novojavorivsku nedaleko Lvova,“ popisuje cestu Harvey. A ve Lvově má Harvey najít kyvadlovou dopravu, které ho dopraví do míst bitev.

V odvážné cestě ho manželka Georgie Huntová (29) podporuje. „Děsí mne to, ale chápu, proč tam chce jít, a každá moje část ho v tom rozhodnutí podporuje,“ přiznala manželka.

9:41
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1096 lidí, 11 tanků, 20 obrněných vozidel, 22 dronů a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

08:37
Dnes

Ruské ostřelování téměř dvou desítek obcí v Chersonské oblasti a také samotného Chersonu si vyžádalo tři zraněné, uvedl na Telegramu šéf oblastní správy Oleksandr Prokudin. Ruská armáda zasáhla obytné čtvrti, konkrétně poškodila dvě výškové budovy, osm soukromých domů, vysokoškolské zařízení a objekt kritické energetické infrastruktury.

07:45
Dnes

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Podle ruských médií okupační síly v Mykolajivu zasáhly loděnici a hotel, kde byli ubytováni "britští žoldnéři".

Zobrazit celý online

Video  Jaderné elektrárny padly Rusům a Ukrajinci bez vody a jídla  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa