Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Extremista Bartoš posílá uprchlíky do Terezína, výrok vyšetřuje policie

Adam B. Bartoš na demonstraci proti uprchlíkům v Praze
Adam B. Bartoš na demonstraci proti uprchlíkům v Praze  (Autor: ČTK, Facebook)
Autor: ČTK, simao - 
7. září 2015
18:06

Na svém profilu na Facebooku aktivista se značně extremistickými názory Adam B. Bartoš uvedl, že místo, kde by se měli u nás „migranti“ koncentrovat, je Terezín. Právě tam byl přitom zřízen nacistický koncentrační tábor... A tak se na Bartošův status již zaměřili i kriminalisté.

Pražská policie se začala zabývat výroky předsedy Národní demokracie Adama B. Bartoše na adresu uprchlíků, které zveřejnil na svém facebookovém profilu. ČTK to v pondělí potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Na Bartošova slova o tom, že by se migranti měli „koncentrovat“ v Terezíně, upozornil policii server Romea.cz.

„Nač vytvářet stanové tábory pro vetřelce u Břeclavi (a jinde) a stresovat a děsit místní obyvatele? Máme tu přece krásné pevnostní město Terezín (bezpečnější, než nějaké stanové městečko), kde by se mohli vetřelci koncentrovat, než je vlaky odvezou domů...,“ uvedl na Facebooku Bartoš.

V koncentračním táboru Terezín s nápisem „Arbeit macht frei“ nad bránou zřídili přitom nacisté věznici gestapa i židovské ghetto. Po válce zde vznikl Památník Terezín, který připomíná hrůzy druhé světové.

Bartošův status na Facebooku o uprchlících již řeší i policie Bartošův status na Facebooku o uprchlících již řeší i policie | Facebook

Kriminalisté budou nyní na základě podnětu serveru Romea.cz prověřovat, zda se předseda Národní demokracie Bartoš nedopustil trestného činu. Policisté se zabývají i dalšími trestními oznámeními na Bartoše a jeho stranu.

Prověřují například sérií plakátů Národní demokracie, na kterých je zobrazena výzva ke „střelbě do černého“ nebo slogan „škodná ohrožuje celý revír“. Běženci jsou i zde označováni jako vetřelci. Právě na protestní akci proti uprchlíkům svolané Bartošem a spol. se přitom objevily šibenice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi