Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsné praktiky pašerácké mafie v Česku: Nenápadně přes hranice a nikde nezastavovat

Autor: jad, wer, vk - 
30. srpna 2015
19:02

Zločinci, kteří mají na svědomí smrt 71 běženců včetně čtyř dětí, jsou zřejmě součástí balkánské mafie. Právě Bulhaři a Rumuni jsou nejčastějšími organizátory převozů, při nichž bohužel teče i krev.

Myslet si ale, že jejich byznys se Česka netýká, je omyl! Právě přes naše území vede jedna z cest tzv. východní pašerácké trasy. Jak u nás balkánské pašerácké gangy pracují? Jaké mají metody? Dodávka nacpaná uprchlíky přejíždí české hranice, řidiči mají za úkol nezastavovat. Důležité je dostat se co nejrychleji do Německa – vytouženého cíle běženců. Tedy v případě, že pašeráci jsou »slušní«.

Řidiči, kteří pro pašeráky pracují, mají podle zdroje Nedělního Blesku co nejrychleji přejet Česko. Ideálně nezastavovat. Pokud je třeba natankovat, musí vybírat pumpy u dálnice, kde je hluk. Aby je neprozradil případný šramot zevnitř vozu. Zubožení lidé mohou jíst a pít jen to, co si vzali dovnitř při nastupování. Pauzy na toaletu neexistují…

Tady je Německo

Policie už zaznamenala i desítky běženců, které převaděči vyložili v Česku a tvrdili: Jste v Německu. „Například skupina devatenácti lidí ze Sýrie šla po silnici na Černou v Pošumaví a hledala německou policii,“ popisuje mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Češi běžence nepašují

Ryze české gangy pašeráků podle expertů neexistují. „Nemělo by to logiku. Jakmile se migranti dostanou k hranicím Evropské unie, tam je naloží převaděči, což jsou většinou Madaři, Rumuni apod. Nevidím důvod, aby běženci byli během převozu překládáni. Jednak by to bylo nebezpečné, a pak také by se zahraniční převaděči s našimi převaděči museli dělit o peníze,“ uvedl bezpečnostní expert Andor Šándor.

Mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová jeho slova potvrzuje: „Zatím neevidujeme žádný případ dopadeného českého převaděče. Většinou jsou to Rumuni, ale národnosti se hodně mění. Pokud si vezmete trasu běženců, tak český převaděč by migranty neměl šanci kde naložit.

Další zátah v Rakousku: 26 uprchlíků ve voze, 3 děti umíraly žízní...

Už zase! Rakouská policie včera zadržela další nákladní automobil s 26 uprchlíky. A pravděpodobně tak zachránila tři malé děti před smrtí žízní! „Kvůli nedostatku tekutin už byly značně otupělé, bylo to na poslední chvíli,“ oznámil policejní mluvčí David Furtner. Převaděč (29) z Rumunska už je v cele předběžného zadržení, děti a rodiče byli převezeni do nemocnice v Braunau.

tummy ( 30. srpna 2015 21:05 )

http://www.voiceforsyria.com/#!petition-details-/c1sxh

Zobrazit celou diskusi