Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hromadná bitka uprchlíků v Drážďanech: 8 zraněných, 50 zatčených, rvaly se i ženy

Problémy s uprchlíky řeší i Německo: Provizorní zařízení v Hamburku
Problémy s uprchlíky řeší i Německo: Provizorní zařízení v Hamburku  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
1. srpna 2015
21:01

Brali, co jim přišlo pod ruku – tyče od oplocení i od stanů, dokonce i lehátka. A šli s tím proti sobě. Mezi uprchlíky v provizorním utečeneckém táboře v německých Drážďanech došlo k vyhrocenému střetu, po kterém byla zatčena padesátka lidí. Osm jich utrpělo zranění. Rvaly se prý i ženy.

Osm zraněných, včetně jedné ženy, si vyžádala dnešní hromadná rvačka mezi afghánskými a syrskými migranty ve stanovém utečeneckém táboře v Drážďanech. Proti rozvášněným účastníkům prudké bitky, mezi nimiž prý nechyběly ani ženy, musela zasáhnout policie, která zadržela 50 lidí. Podle webu listu Leipziger Volkszeitung se do boje zapojila stovka lidí.

Na místo dorazilo 14 hlídkových vozů a dvě zásahové jednotky s více než 50 těžkooděnci. Nasazen byl i jeden vrtulník. Teprve poté se policii podařilo situaci uklidnit. Co bylo příčinou střetu mezi oběma skupinami běženců, není zatím jasné. Vše prý ale začalo verbálními přestřelkami.

„Muži a ženy se do sebe pustili vším, co jim padlo do ruky – od tyčí z oplocení až po lůžka,“ řekl podle agentury policejní mluvčí. Podle některých svědků ale nechyběly ani všudypřítomné děti. Na místě muselo kvůli zajištění bezpečnosti prozatím zůstat osm desítek policistů. Ve stanovém táboře je už zhruba týden kolem 1000 žadatelů o azyl, poznamenala k incidentu agentura DPA.

zauber ( 2. srpna 2015 13:55 )

To je dobře. Jen ať se rvou a ničí, vždyť na to mají lidská a mezinárodní práva.

plzenska ( 2. srpna 2015 03:09 )

ale ale co to, jak to, že je najednou povolená diskuze ? Bleskáči bez diskuzí máte malou čtenost, to byste měli vědět, tak si s námi nezahrávejte ! Uprchlíci se porvali, no to je divení, vždyť je to zvěř exotická, to je normálka ne ?!

datelobecny ( 2. srpna 2015 01:46 )

Protože mocní s námi mají nekalé záměry, a evidentně k tomu plánu potřebují ty tlamy.

donpadre ( 2. srpna 2015 00:43 )

 Proc tu verbes nenechali pochcipat?

Zobrazit celou diskusi