Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Den dětí: Politici velebí svá zlatíčka, Fiala a Babiš natočili vzkaz. A přání první dámy Pavlové

  • Autor: Jaroslav Šimáček - 
    Aktualizováno -
    1. 6. 2023
    21:30
    1. 6. 2023
    15:39

    Den dětí si připomínají politici z vládní pětikoalice i z opozice. Rozličné vzkazy natočili premiér Petr fiala (ODS) a expremiér Andrej Babiš (ANO), na sociálních sítích přispívají ke dnešnímu dni i vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) či ministr školství Mikuláš Bek (STAN), který se pochlubil fotkou s rodinkou. Snímky svých ratolestí však uveřejnili i další politici. Třeba Pirát Ivan Bartoš či europoslankyně Dita Charanzová (ANO). Nechybí však ani připomínky toho, jak nyní aktuálně trpí děti na Ukrajině kvůli Putinově nesmyslné válce, ale i deportacím dětí do Ruska.

  • 1.První dáma Eva Pavlová

    „Jsme na cestě domů ze státní návštěvy Rakouska. Jako správní rodiče a prarodiče se těšíme na děti i vnoučata. Těm svým i všem ostatním přejeme jen to dobré ke Dni dětí,“ vzkázala na instagramu první dáma Eva Pavlová.

  • 2.Fialův vzkaz pro děti i rodiče

    „Vážení přátelé, dnes je Mezinárodní den dětí a já se trošku netradičně obrátím jak na děti, tak na nás dospělé. Vám, milé děti, přeji k vašemu svátku všechno nejlepší, ať se vám všechno daří, ať jste šťastné, prožíváte radost a zažíváte také úspěchy,“ uvedl ve videovzkazu ze Strakovy akademie Petr Fiala (ODS).

    „Nám dospělým bych chtěl připomenout, že bychom dnes jenom neměli popřát našim dětem všechno nejlepší, ale že bychom taky měli v tom, co děláme, myslet na jejich budoucnost. Na to, abychom jim připravili dobrou budoucnost. A to někdy znamená třeba se v něčem omezit, ale udělat to proto, aby naše děti mohly žít šťastný život,“ dodal premiér, jehož vláda přišla s úsporným balíčkem.

  • 3.Babiš: Jděte třeba do zoo

    „Milé děti, vezměte dneska rodiče nebo prarodiče na zmrzlinu a udělejte si moči, já miluji moči. A nebo do zoologické na zvířata, je to váš den, tak si to užijte,“ vzkazuje na videu z dětského hřiště expremiér a šéf ANO Andrej Babiš.

  • 4.Europoslankyně s dcerami

    „Moje dcery jsou moje největší štěstí. Přeju dnes krásný svátek všem dětem i jejich maminkám!“ uvedla europoslankyně Dita Charanzová (ANO).

  • 5.Poslankyně a syn gay

    Poslankyně Michaela Šebelová (STAN), matka synů Štěpána a Jáchyma, uvedla ve Sněmovně: „Mám dvojčata, jednovaječná, úplně identické kluky a jeden z nich je gay.“

    „Jsem nesmírně vděčná svým synům, že jsem dnes ve Sněmovně mohla veřejně prezentovat příběh naší rodiny. Jinak se totiž mluví anonymně a jinak o konkrétním člověku. Dnes slavíme den dětí a já bych všem dětem přála vyrůstat v tolerantní společnosti, bez předsudků, s rovnými právy bez ohledu na to, koho si vyberou za životního partnera,“ poznamenala.

  • 6.Vzkaz ministra školství

    „Den dětí se nejlíp slaví v těsném objetí. Ať ho tak mohou slavit všechny děti!“ vzkázal ministr školství Mikuláš Bek (STAN).

  • 7.Jurečka na dětské tiskovce

    „Dnešní den dětí jsem pojal trochu netradičně tiskovkou před dětmi. Představil jsem jim, co pro děti děláme, a zajímal mě jejich názor na to, jestli jim jako dospělí dostatečně nasloucháme, jak s nimi pracují jejich učitelé ve škole apod. V něčem je spokojenost velká, ale máme ještě i rezervy a co zlepšit. To vidíme stejně i my dospělí. Proto jsem prosadil např. posuzování dopadů všech zákonů na rodiny, abychom jejich potřeby dokázali lépe zohlednit. A na to jsme si připili limonádou,„ uvedl vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

  • 8.Pozdrav od exministryně

    „Přeji všem dětem krásný a slunečný den dětí s kamarády, spolužáky, sourozenci, rodiči a prarodiči ve štěstí a míru,“ napsala na facebooku exministryně Kateřina Valachová (ČSSD).

  • 9.Malý pirát

    „Dnes můžeme slavit Mezinárodní den dětí. Připomeňme si, že svět, ale i naše země musí být bezpečným místem obecně, ale zejména pro ty, na které krize, chudoba, násilí či válka dopadají nejvíce. Pro ty, kteří se nemůžou bránit. Jsou to právě děti,“ uvedl na facebooku vicepremiér a šéf Pirátů Ivan Bartoš

    „Děti a dospívající přicházejí do jiného světa, než jsme znali my. A to já nejsem žádný pamětník. Možnosti jsou dnes skutečně obrovské, přesto se stále stává, že ne každý k nim má rovný přístup. Přesto i ve vyspělých společnostech děti mohou strádat a trpět. Věděli jste například, že skupinu okolo 150 000 lidí, pro které města realizují sociální bydlení, ze 40 % tvoří právě děti? Bezpečí, důvěra, zdravá příroda, kvalitní a propustné vzdělání, rodinné zázemí, které je potřebné pro všechno ostatní. Svět, kde se v roli rodičů dá kombinovat povolání a výchova dětí a kde se dá pěstovat férové partnerství s teenagery. Rodina, kde našim dětem můžeme dát čas a pozornost. Den dětí a jeho oslava je pro mě připomenutím, jaké to bylo, když jsme byli děti my a jaký závazek máme k dětem vlastním a jako společnost a ti, kteří mohou něco zásadního ovlivnit, ke všem dětem a všem dospívajícím generacím,“ pokračuje Bartoš.

    „Nenechte se mýlit, já nejsem žádný super zkušený rodič, přesto tuto naši misi dlouhodobě vnímám jako jednu z nejzásadnějších. Díky i tobě, Lydie Franko Bartošová. Láska, bezpečí, důvěra,“ dodal se vzkazem své manželce, se kterou se starají o dceru Amélii a syna Bertrama.

  • 10.Děti na Ukrajině

    „Ne všechny děti bohužel mají co slavit. Během války jsou to právě ony, kdo platí tu nejvyšší daň. Jinak tomu není ani v případě ruské agrese na Ukrajině. K dnešnímu dni bylo do Ruska násilně deportováno 19.505 ukrajinských dětí. Navrátit domů se jich podařilo pouze 371,“ uvedla europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL).

  • 11.Exprezident policie na kolech

    „Dnes oslavujeme Mezinárodní den dětí a myslím, že je to možná příležitost nejenom k tomu, vzít je zrovna dnes na velkou zmrzlinu, na kolotoč, do ZOO nebo jim koupit dárek, ale především si připomenout, že děti jsou naše největší radost, ale také odpovědnost, neboť budou naším otiskem a odkazem pro budoucnost. Dávají skutečný smysl našemu konání a náš život činí bohatším. A také jsou naším zrcadlem, tak se do něj nezapomínejme každý den pořádně podívat, abychom případně včas stačili změnit to, co se nám v tom obrazu nebude líbit,“ uvedl senátor a hejtman Karlovarského kraje Martin Červíček (ODS).

    „A mysleme také na to, že ne všechny děti mají tu nejpřirozenější možnost hledat oporu, lásku a vzor ve svých rodičích nebo žít v míru, bezpečí a dostatku. Někdy však stačí maličkost, kterou můžeme dle svých možností udělat každý z nás a situaci těchto dětí alespoň trochu napravit. Může to být úsměv, naslouchání, sdílený zážitek a někdy možná místo ryby na talíři čas, který věnujeme tomu, aby se to měly možnost samy naučit. Přeji proto nám všem, aby byly a nejenom v tento den, usměvavé a šťastné děti kdekoliv na světě!“ dodal Červíček, někdejší policejní prezident.

  • 12.Pospíšilovo retro

    „Jak kdysi řekl Antoine de Saint-Exupéry: „Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje.“ No já si na to pamatuji velmi dobře a denně mi to připomíná má stařecká bolest v zádech! Každopádně, já a mé o několik desítek let mladší já vám všem přejeme krásný Mezinárodní den dětí,“ napsal Jiří Pospíšil (TOP 09), europoslanec a náměstek pražského primátora.

Jirik-ta ( 2. června 2023 06:19 )

akorát pózují - preference.

krapotkin ( 1. června 2023 19:46 )

Jo, zlatíčka - poklad. Jen zakopat metr dvacet pod zem.

UFO1 ( 1. června 2023 17:11 )

Trochu citu a empatie pro občany ČR...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa