Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kdy mám nárok na příspěvek na bydlení? Může mi „pracák“ proplatit jazykový kurz? Odpovědi odbornic z Horké linky!

  • Autor: Radka Růžičková - 
    19. 11. 2020
    05:00

    Ztráta práce, nedostatek peněz a všudypřítomná hrozba nákazy covidem lidem těžce komplikuje život. O záchranné síti, kterou nabízí stát, přitom řada z nich často nemá vůbec ponětí. Přečtěte si nejzajímavější odpovědi specialistek z generálního ředitelství Úřadu práce.

  • 1.Ptali jste se...

    Možnost získat rychle a snadno »po telefonu« informace o mimořádné okamžité pomoci, příspěvku na bydlení, příspěvku na péči nebo podpoře v nezaměstnanosti zaujala čtenáře Blesku natolik, že téměř „zavařili“ horké telefonní linky. Telefony v redakci Blesku drnčely ostošest a odbornice z generálního ředitelství Úřadu práce ČR skoro nestíhaly zvedat sluchátka a odpovídat na základní otázku: „Jak stát pomůže právě mně?“

    Pět odbornic na různé oblasti sociálních dávek během dvou hodin zodpovědělo více než stovku dotazů. Opět se tak ukázalo, že informace jsou v dnešní době extrémně žádaným zbožím.

    Překvapením pak bylo, že o existenci některých dávek (například příspěvku na péči) někteří volající dosud vůbec netušili. Může mi „pracák“ proplatit jazykový kurz? Na co všechno můžu využít mimořádnou pomoc? Mohou dostat podporu i důchodci?

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.