Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velikonoční soutěž Blesku pokračuje již ve čtvrtek: 50 Remosek® zná své majitele...přidáte se k nim i vy?

Velká jarní hra o 100 pravých Remosek®!
Velká jarní hra o 100 pravých Remosek®!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: mv - 
16. dubna 2019
05:30

Velikonoční týden je tu! Svátky jara a dlouhé volno se kvapem blíží, a s nimi i pokračování velké soutěže Blesku! V minulém týdnu jsme rozdali 50 originálních Remosek® v hodnotě 179 tisíc korun, stejný počet čeká na čtenáře Blesku už pozítří, na Zelený čtvrtek.

Remoska® peče, dusí, smaží, zapéká, ohřívá i rozmrazuje. S Remoskou ® připravíte všechny druhy potravin i masa. Stačí ji jen zapnout jedním tlačítkem. Topné těleso je umístěno ve víku, teplo je přenášeno stěnami mísy až na její dno. Potraviny jsou tak ohřívány ze všech stran současně. Přebytečná pára je odváděna přes ventil ve víku, a potraviny se tak nevysušují, zůstávají měkké a zachovávají si svou vůni.

Kromě exkluzivní soutěže se můžete těšit i na Blesk tv MAGAZÍN, který výjimečně vychází již pozítří. A to samozřejmě není vše! Uvnitř čtvrtečního vydání nejčtenějšího deníku Česka naleznete i druhý díl Velikonoční kuchařky, tentokrát plné receptů z vajíček. Nechte se inspirovat při přípravě originálních pomazánek, plněných vajec či tradiční české kulajdy! Tak nezapomeňte a ve čtvrtek vyrazte do nejbližšího obchodu či trafiky pro deník Blesk!

Sladký recept do Remosky®: Velikonoční mazanec

Suroviny: 360 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 120 g rozpuštěného tuku, 2 žloutky, 30 g droždí, špetka soli, 200 ml vlažného mléka, citronová kůra, vanilka, 50 g rozinek, 50 g mandlí pokrájených na plátky, 1 vejce na potření

Postup: Do hrnku nalijeme 3 lžíce vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Přidáme kvásek, žloutky, rozpuštěný tuk, vlažné mléko a vanilku. Zpracujeme v těsto. Přidáme citronovou kůru, rozinky a lehce promícháme, aby se nerozmačkaly. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Poté těsto vložíme do Remosky® a necháme kynout ještě 20 minut. Mazanec potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v uzavřené Remosce® asi 15 minut. Pak víko odklopíme, těsto zakryjeme alobalem a pečeme dalších 25 minut. Pečicí víko vypneme, ale neodklápíme a necháme 10 minut dojít.

Zobrazit celou diskusi