Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policie zabavila počítač ministryni Dostálové. Zátah kvůli CzechTourismu se týká i jí

Aktualizováno -
21. listopadu 2018
16:15
Autor: vei, trm - 
21. listopadu 2018
08:47

Národní centrála proti organizovanému zločinu od středečního rána zasahuje v budově ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí v Praze. Informaci, na kterou upozornil server Rozhlas.cz, potvrdili Blesk Zprávám mluvčí ministerstva i elitního policejního útvaru. Zásah souvisí se zakázkami CzechTourism. Policie prověřuje v souvislosti se zásahem i ministryni pro místní rozvoj Dostálovou. Odvezla její služební počítač.

Podle informací Blesk Zpráv přijeli detektivové na misterstvo už kolem šesté ráno a do budovy vešli hlavním vchodem. „Náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení pod dozorem Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2. Podávání dalších informací má vyhrazeno Městské státní zastupitelství v Praze,“ řekl Blesk Zprávám mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Někteří zaměstnanci ministerstva tvrdí, že je kriminalisté nepouštějí do kanceláří.

Přítomnost kriminalistů potvrdila mluvčí ministerstva Veronika Vároši. „Mohu potvrdit přítomnost Policie České republiky v budově ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí. MMR poskytuje součinnost PČR. V tuto chvíli nebudeme sdělovat další bližší informace,“ řekla mluvčí.

Sdílnější nebyla ani ministryně Klára Dostálová (za ANO). „Nezlobte se, ale další informace k vyšetřování poskytovat nebudeme,“ napsala Blesk Zprávám v SMS. O zásahu už prý informovala i premiéra Andreje Babiše.

„Paní ministryně mě informovala o zásahu,“ potvrdil Dostálové slova premiér Babiš Blesk Zprávám v SMS z Mnichova. NCOZ se také říká protimafiánský útvar, vyšetřuje tu nejzávažnější kriminalitu.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

milan59 ( 21. listopadu 2018 17:29 )

Takže zase o Bakalovi nic ?

bibijana ( 21. listopadu 2018 14:05 )

Za komunistů to byl zákon o rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví, tresty za krádeže byly větší, jak za vraždy.Sazba byla většinou za každých 10 tisíc škody jeden rok nepodmíněně. Mělo by se to oprášit jako Zákon na rozkrádání národního majetku. Za každý ukradený milión sazba 1 rok. A byl by pokoj.

Klema ( 21. listopadu 2018 10:56 )

To to trvalo (20 let) - od Čunka, Paroubka až po Šlechtovou. Proč se jedná jen o zákázce Czech Tourismu? Vždyť je toho tam víc... Jenže i na dalších úřadech je to podobné!

verka1 ( 21. listopadu 2018 10:47 )

Kradou všude a všichni.

bijecods ( 21. listopadu 2018 10:30 )

Na každém ministerstvu v Praze by se měly pravidelně dělat kontroly na zneužívaní pravomocí a rozkrádaní.

Zobrazit celou diskusi