Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Mlátička“ Ondráček dostal metál od bojovníků za svobodu. Neřekne za co

Autor: ČTK, nkov - 
20. října 2018
17:46

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček obdržel tento týden ocenění od Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Pamětní medaili s nápisem Za vlast a za svobodu mu předal předseda svazu Jaroslav Vodička. Vyplývá to z fotografií na Ondráčkově facebookovém profilu, na které dnes upozornily servery Forum 24 a iDNES.cz. Ondráček se před listopadem 1989 účastnil policejních zásahů proti účastníkům protirežimních demonstrací.

Ondráček na Facebooku uvedl, že ocenění jeho spolupráce s ČSBS bylo nečekané. Za co konkrétně medaili dostal, Ondráček neuvedl.

Podle serveru iDNES.cz se k důvodům ocenění nechtěli vyjadřovat ani představitelé ČSBS. Předseda svazu Vodička nebyl k zastižení a jeden z místopředsedů Emil Šneberg serveru pouze řekl, že Ondráček pracuje ve prospěch národa.

Ondráček jako člen policejního pohotovostního útvaru zasahoval v lednu 1989 proti demonstrantům během takzvaného Palachova týdne. Pro časopis Mladý svět také přiznal, že byl při zásahu na Národní třídě 17. listopadu 1989.

Poslancem za KSČM je Ondráček od roku 2013. Do povědomí se dostal mimo jiné návrhem zařadit do trestního zákoníku paragraf trestající hanobení prezidenta republiky vězením.

Počátkem letošního března byl Ondráček zvolen předsedou sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jeho zvolení vyvolalo demonstrace, jejichž účastníkům vadila Ondráčkova předlistopadová minulost. Po čtyřech dnech Ondráček na předsednictví rezignoval.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PPP150W ( 21. října 2018 12:50 )

Nebýt vlády bolševika, nebylo by STB, KSČ a nebyli by ani převlíkači. Kdo to z lidí vychoval? Po převratu je každý jak urvaný od řetězu.

PPP150W ( 21. října 2018 12:46 )

Máte to popletené. Náčelníkem g.š. NATO je Stuart Peach. Vystřídal gen. Petra Pavla. Žádný Pavel Pavel tam nikdy nevelel. Trochu se dovzdělejte a nedělejte si ostudu.

oldedek ( 21. října 2018 12:36 )

Nó když Ondráčka - čestný Vodička s SPOZ - pro ostatní takhle jasně označil řádem "Zlatého pendreku", to se pak nedá svítit - Ondráček je prostě hrdina a fertik. Budeme mu tiše závidět, postavíme mu na návsi v Pidivajzlicích hezkou sochu a budeme se my komunisti každý čtvrtek u ní scházet a pokládat kytičky a radovat se !!!!

PPP150W ( 21. října 2018 12:32 )

Chápete význam slova diskuze? Ptám se toho, kdo zde vložil diskuzní příspěvek a očekávám odpověď. Vaše rady si strčte za klobouk, nezajímají mně.

gabreta ( 21. října 2018 11:53 )

Pokračuj dál. Opilec a feťák Havel, restituční úplatkář Schlafenberg, Europoslanec a komouš Štětina, zlodějka Němcová a další. Všechny naše vlády a parlamenty, měli svoje STBáky a ex komouše, protože jsme národ převlíkačů kabátů a úplatných zmetků, kteří budou sloužit jakémukoli režimu! Když tu budou turci, tak budou lítat v turbanech, když tu budou Číňani, tak si nechají předělat šikmý oči! To známe z naší historie dobře.

Zobrazit celou diskusi