Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Policie na Hip Hop Kempu našla drogy u 180 lidí. Zfetoval se i řidič autobusu

Autor: ČTK - 
27. srpna 2018
18:15

Policie na hudebním festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové, který se konal od středy do nedělního rána, narazila na asi 180 lidí s drogami. Největším odhaleným deliktem bylo zadržení dvou cizinců z 610 gramy hašiše. Celkem policisté s celníky a strážníky v okolí festivalparku na hradeckém letišti zkontrolovali přes 2400 lidí a přes 1200 aut. Informoval o tom mluvčí policie Ondřej Moravčík.

Letošní 17. ročník festivalu podle něj potvrdil, že Hip Hop Kemp je z pohledu královéhradecké policie nejrizikovějším kulturním festivalem. Bylo zadrženo 22 osob pro podezření ze spáchání trestné činu, v drtivé většině na úseku toxi, a přes 160 osob u sebe mělo menší množství drog, což bylo zadokumentováno a řešeno," uvedl Moravčík.

Opilých řidičů policie zjistila 13, pod vlivem psychotropních a omamných látek 45 řidičů. Zadržen byl i zdrogovaný řidič autobusu, který vezl několik návštěvníků festivalu. Několik z nich u sebe mělo drogy. Řidičům policie uložila kauce za celkem 850 000 korun.

Celníci do akce nasadili i speciálně vycvičené psy na vyhledávání drog. Využili i přístroj itemizér, který velmi rychle identifikoval přítomnost konkrétních omamných a psychotropních látek i ve stopovém množství ze stěrů různorodých ploch," uvedla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Na festival podle pořadatelů přijelo přes 16 000 návštěvníků. Pořadatelé největší hiphopové přehlídky ve střední a východní Evropě pro ně připravili několik set vystupujících na šesti pódiích.

První ročník festivalu Hip Hop Kemp se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Kvůli velkému zájmu návštěvníků ale areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 27. srpna 2018 18:55 )

O nic jiného nejde než se ožrat,sex a drogy!!!Je to hnus měla by ty narkomany policie sebrat a dát jim hodně vysoké pokuty,které by museli splácet hodně let,pak by je to snad naučilo.

Zobrazit celou diskusi