Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Horší, než se čekalo: V rybníku Nesyt uhynulo přes 100 tun ryb. Škoda jde do milionů

Autor: jer, ČTK - 
12. srpna 2018
19:07

V rybníku Nesyt na Břeclavsku uhynulo přes 100 tun ryb. Novinářům to v neděli řekl jednatel obhospodařujícího Rybářství Hodonín Oldřich Pecha. Je to víc, než se čekalo. Škoda nejspíš přesáhne pět milionů korun. 

Pracovníci už posbírali 85 tun leklých ryb, ve sbírání budou pokračovat v pondělí. Část ryb v rybníce přežila, zatím ale není jasné kolik. Ryby lekly kvůli vedru a suchu a nedostatku kyslíku z důvodu poklesu hladiny.

Rybáři odstraňovali leklé ryby od pátku. V pátek posbírali kolem 20 tun, stejné množství i v sobotu. V neděli posílili o dalších pět pracovníků, takže jich tu bylo 25, a posbírali kolem 40 tun. „Ukazuje se, že celkové množství přesáhne stotunovou hranici. Podle mě to bude výrazně,“ řekl Pecha. V pátek mluvil v původních odhadech o 40 tunách leklých ryb, o víkendu už se přibližoval 100 tunám.

mandat ( 13. srpna 2018 10:46 )

Co to je za amatery ? Uz nasi predkove ve stredoveku vedeli, ze v horku potrebuji ryby kyslik, staci jen nechat tect vodu, s dnesni technikou to neni problem. Ale ono je lepsi se o nic nestarat , nechat ryby uhynout a zadat o miliony jako odskodne. Stydnte se.

hahapch ( 13. srpna 2018 00:40 )

přesně tak ničili a ničí víc a víc, tolik asfaltu a betonu, silnic, dálnic přibývá víc a víc zbytečné ničení krajiny, asfald vede až do prd... kde vůbec nemusel být, vodu z polí, luk zdrenažovali a odvedli do potoků, příkopů, je sucho, žádná nebo malá úroda, mízky vykáceli a rozorali pole v celku k sobě, zajíce, bažanty a koroptve aby člověk viděl jen v zoo, srnčí ničí řepkou že je peněžitější, tam je důležitější sadit pšenici, brambory, kukuřici at je co jíst, krásná příroda mizí kvůli zbohatlíkům a papalášům co si chtějí vozit zadky na lepších dálnicích a být všude co nejrychleji, je jim jedno co se stává s přírodou a živočichy zvířata hynou, ministr přírody stojí za h.... myslí si že zachránil jelena a nechal převézt do obory že zachránil svět??? to nic není takové zachranování, to musí stále a bojovat proti budování dálnic, betonu, zastavit ničení polí, luk kvůli golfovým hřištím, lidé si na svých pozemcích vybudovali a zaplatili studny, opečovávat čistit a platit se musí stále, čerpadla nevydrží věčně a to chce vláda vzít jim vodu pro ostatní?? tam se mají postarat at je vody dost, ne jí brát soukromníkům, starým lidem, chalupářům, to ta naše zem bude za chvíli vypadat ach jo, k čemu je taková vláda jen hledí na peníze a Česká zem domov náš jak bude vypadat pro naše děti je jim jedno, důchodcům přidat nechtějí že na to není ale hlavně že sobě si schválí další tisíce copak už nemají víc než dost??

hahapch ( 13. srpna 2018 00:08 )

Za všechny uhynulé ryby si můžou sami jako by je povraždili, nechali je bezcitně se trápit a udusit přitom se dalo něco dělat a zachránit je, stačilo dovézt čerpadla kompresory a vodu nechat kolovat aby se okysličovala, ted skuhrají jakou škodu mají, za čerpadla by měli mnohem menší škodu a ryby by žily, nic nedělali jen se chodili dívat jak uhynulých ryb přibývá, můžou za to sami ještě by měli být potrestaní za týrání a zabití zvířat

alice2 ( 12. srpna 2018 22:59 )

Nejsem odborník, ale souhlasím s vámi, že se jistě dalo něco dělat a ne jen čekat a takové přírodní katastrofy budou pokračovat, pokud lidi nepadnou na "ústa" a přestanou přírodu sami devastovat asfaltováním, dlážděním , zabíráním další půdy a znovu začnou vysazovat vzrostlé stromy, aleje, které jediné zadrží vodu v přírodě. To jaksi všichni Ti studovaní Ing.se ve škole nenaučili. Stačí selský rozum a pokora k přírodě.

panamira ( 12. srpna 2018 22:45 )

Rybáři z rybníku Nesyt, líné prasata, co by se vzrušovali a provzdušňovali prohřátou vodu. Stálo by je to několik málo tisíc a teď ty lenivci, lenivý se musí hýbat deset krát tolik, při vyklízení zdechlin. K neuvěření. Je přece normální, že když je prohřátý byt, kravín, kancelář letním počasím, se k ochlazení používá klimatizace, větráky nebo se udělá po otevření oken průvan. Ti zdechláci, proti úhynu ryb neudělali zhola nic.

Zobrazit celou diskusi