Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sedm měsíců za pohlavní zneužívání. Chovanec z ústavu v Chrastavě je podle soudu vinný

Autor: ČTK - 
1. dubna 2018
21:17

Okresní soud v Trutnově odsoudil chovance bývalého Výchovného ústavu a dětského domova v Chrastavě na Liberecku k sedmi měsícům vězení s podmínkou za pohlavní zneužívání třináctiletého postiženého chlapce. Dnes o tom informovala televize Nova, která na případ upozornila v červnu 2016, kdy natočila výpověď postiženého chlapce. Tu pak poskytla policii.

Policie tehdy patnáctiletého chlapce obvinila v září 2016 pro podezření z provinění pohlavního zneužívání. „Odsouzenému byl uložen trest odnětí svobody v trvání sedmi měsíců s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání dvou let. Došlo k pohlavnímu zneužití a odsouzený byl uznán vinným,“ řekla televizi Nova mluvčí Okresního soudu v Trutnově Miroslava Purkertová.

Bývalá dočasná ředitelka ústavu Soňa Cpinová tehdy televizi Nova tvrdila, že se nic nestalo. „Jako vím o tom, byla jsem informovaná, ale nepotvrdilo se nic z toho,“ řekla v září 2016.

Starosta Chrastavy a senátor Michael Canov chce nyní napsat ministru školství dopis, aby došetřil odpovědnost bývalé ředitelky Cpinové a tehdejšího ministerstva.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi