Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Začíná uzavírka kusu dálnice: Do nedělního rána budou u Brandýsa demolovat most

Autor: ČTK, AKu, tl - 
17. března 2018
18:40

Na dálnici D10 mezi Brandýsem nad Labem a Starou Boleslaví začali v sobotu podvečer omozovat provoz kvůli přípravě na noční bourání mostu. Doprava byla nejdříve svedena do jednoho pruhu, zhruba od 19:00 až do rána pak bude dálnice v obou směrech zcela uzavřena, řekla ČTK mluvčí stavební firmy Eurovia CS Iveta Štočková. Auta by se na dálnici měla vrátit v neděli zhruba v 09:00.

Na noc ze soboty na neděli bylo naplánováno zbourání poloviny starého mostu přes dálnici u Brandýsa nad Labem směrem na Mladou Boleslav. Objízdné trasy vedou přes okolní exity. Řidiči z dálnice sjedou na 10. kilometru na Brandýs nad Labem a vrátí se zpět na 14. kilometru ve Staré Boleslavi.

„Po celou dobu prací, které budou trvat osm měsíců, bude vyloučen provoz na silnici II/101 mezi Brandýsem nad Labem a Zápy. Objízdné trasy budou vedeny po okolních komunikacích a budou vyznačeny,“ řekla Štočková.

Druhou polovinu mostu nad dálnicí na Prahu zbourá firma o následujícím víkendu. Dálnice se pro auta opět uzavře v sobotu v 19:00 a otevře v neděli v 9:00 ráno.

Místo zdemolovaného mostu stavbaři postaví nový. Stavba slouží jako jako jedna z mimoúrovňových křižovatek na dálnici pro sjezd do Brandýsa nad Labem či na opačnou stranu směrem k Zápům.

Stavbu financuje Středočeský kraj s podporou evropského fondu pro regionální rozvoj. Předpokládané náklady jsou podle mluvčí hejtmanství Nicol Lenertové zhruba 70 milionů korun bez DPH.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi