Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šikana mezi sestrami v děčínské nemocnici: Kolegyni sypaly tajně léky do kávy, trest nepadl

Autor: vei - 
2. září 2017
12:51

Nezvyklé chování mezi zdravotními sestrami v děčínské nemocnici šetřili policisté. Sestry tu své kolegyni dávaly tajně do kávy léky. Kriminalisté zjistili, že by mohlo jít o přestupek, a tak případ předali k vyšetření tamnímu magistrátu. 

„Policisty bylo provedeno prověřování, v obou případech se jednalo o podání léku do kávy zdravotnickému personálu nemocnice,“ potvrdila incident serveru mluvčí děčínské policie Petra Trypesová. Kriminalisté zjistili, že se sestry vůči své kolegyni mohly provinit přestupkem proti občanskému soužití, proto policisté případ nechali dotáhnout úředníky z děčínského magistrátu.

Úřad se případem skutečně zabýval, nikdo ale nechce oficiálně výsledky šetření komentovat. Lidovky.cz zjistily, že úředníci možnou šikanu mezi sestrami odložili.

Zdravotnický personál na interně děčínské nemocnice má mezi sebou neshody dlouhodobě. O poměrech vypověděly celkem čtyři sestry. Mezilidské vztahy tu podle všech příliš nefungovaly. Terčem „žertu“ s léky v kávě se měla stát dvakrát jedna a ta samá sestra. Poprvé loni v květnu, podruhé pak na podzim. Pokaždé jí ale medikamenty nasypaly do kávy jiné zdravotnice.

„Mohu vám k tomu říct, že jsme to opravdu řešily. Měly jsme s děvčaty schůzky, na tom oddělení jsme to probíraly,“ sdělila už dříve serveru Lidovky.cz hlavní sestra nemocnice v Děčíně Danuše Tomášková.

Sestra, která léky i s kávou vypila, na oddělení na pár hodin usnula. Kolegyně jí podle všeho podaly totiž tlumící medikamenty. Při druhém incidentu, který se obešel bez následků, dostala zas od svých spolupracovnic i s kávou pravděpodobně lék Furon. Tedy přípravek na odvodnění organismu.

Příčinou neshod na děčínské interně byla přitom podle všeho pomalost poškozené sestry. Některé kolegyně přitom o ní mluví jako o pečlivé, přátelské a odborně zdatné. Kvůli její pomalosti prý ale musely především akutní případy v některých momentech převzít právě její kolegyně. „Ona je pomalá, ale svou práci si udělá, občas ji musí člověk popohnat, ale to není důvod, aby jí takovým způsobem někdo ubližoval,“ sdělila serveru Lidovky.cz pod zárukou anonymity jedna ze sester.

Video  Začal soud se sestrou Věrou M.: Podívejte se, jak reagovala na obvinění!  - Petr Soukup
Video se připravuje ...

„Je mi líto, ale k případu se nebudeme vyjadřovat,“ sdělila serveru mluvčí města Markéta Lakomá. Zda se na děčínské interně tak odehrály přestupky proti občanskému soužití, není oficiálně jasné. V takovém případě by mohli úředníci rozdat pokuty.

 

urim ( 7. září 2017 11:54 )

Co to je za tupé nány ? Uřady jednu sestru pomalu pošlou na doživotí, aniž by byly slušné důkazy a na druhé straně dělají , že se nic neděje. Myslím, že tu byly ohroženy i životy pacientů. Je to na trestní oznámení.

bizon_pepa ( 3. září 2017 01:45 )

Co hulíš za matroš?

ellenic ( 2. září 2017 21:41 )

Sestry, které tohle své kolegyni udělaly, ty bych přeložila na podřadné místo, nebo je rovnou propustila. Takové hyeny nemají ve zdravotnictví co dělat. Co kdyby šikanovaná sestřička sedla po požití léku do auta, případně kdyby měla na léky prudkou alergickou reakci. Doufám, že se k tomu nemocnice postaví čelem a potrestá je, když to magistrát neřeší a kauzu odložil .

gjim ( 2. září 2017 20:31 )

Hlavně jim přidat na platu, ať je potrestaný pacient ještě víc.

zapletalikovi ( 2. září 2017 20:07 )

A co by dělaly, kdyby jí třeba zavolali ze školky, že je její dítě nemocné a má si ho hned vyzvednout? To by ji i s tím lékem nechaly sednout do auta a riskovaly by, že zabije sebe i to malé. Fakt blbky.....

Zobrazit celou diskusi