Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Skrz Říčany už kamiony neprojedou: Město jim dalo stopku a hrozí pokutami

Autor: ČTK, bk - 
11. května 2017
14:40

V Říčanech a okolí bude platit zákaz tranzitu kamionů. Rozhodnutí o zákazu je již pravomocné. Město teď už jen musí nechat nainstalovat dopravní značky, poté začne zákaz platit. Řidiči, kteří nemají v místě nakládku nebo vykládku, nebudou smět oblastí projíždět a hrozí jim pokuta. Zákaz se týká například i silnice druhé třídy číslo 101, která slouží jako přivaděč k dálnici D1 z Říčan a okolí. 

Podle starosty Říčan Vladimíra Kořena (Klidné město) se zákazu nemusí bát firmy, které v Říčanech sídlí. „Rozhodně ale nebudeme kamionovou spojnicí mezi Německem a Polskem, mezi Plzní a Hradcem Králové. Kamiony patří na dálnici,“ řekl Kořen.

Říčany teď vybírají firmu, která bude stovky potřebných značek informujících o zákazu u silnic rozmisťovat. Zároveň projednává informační upozornění pro řidiče na dálnicích a silnicích prvních tříd. „Jde o to, aby řidiči věděli, že nemají z dálnice vůbec sjíždět a nemuseli k Říčanům zbytečně zajíždět. Na prvním kruhovém objezdu se stejně otočí. Nicméně věřím, že si informaci spediční firmy rychle předají,“ řekl říčanský radní David Michalička (Klidné město).

Podle radnice ale nákladní doprava z této lokality nevymizí zcela. Na území města se nachází mnohé logistické sklady a městem budou projíždět i menší nákladní auta. Proto budou na silnici 101 ve spolupráci s krajem umístěny průjezdné váhy. Průjezd kamionů budou monitorovat a vyhodnocovat i kamery úsekového měření.

VIDEO: Jak se žije řidiči vozu s fekáliemi?
Video  Jak se žije řidiči vozu s fekáliemi?  - Josef Holek
Video se připravuje ...

Podobné opatření chce starosta v budoucnu prosadit i na Černokostelecké ulici, podle něj se ale v tomto případě bude muset počkat na výstavbu Pražského okruhu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi