Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dalším šťastným výhercem je Mirek Šedivý (73) z Měřína: V Trháku trhl 5 000 Kč

Autor: Jan Doležal - 
2. února 2017
05:00

Superhra Trhák pro čtenáře Blesku jede! Výherců přibývá, jedním z nich je i Miroslav Šedivý (73) z Měřína na Praze-západ. Pro hru dělá hodně. Pro své oblíbené noviny se totiž den co den brodí sněhem do sousední vesnice.

Mirek kupuje Blesk už léta a není prý den, aby vynechal. „Hrál jsem všechny Bleskovky a další vaše hry, ale nikdy jsem nevyhrál nic, ani termosku,“ smál se muž, který celý život pracoval jako technik v taxislužbě. „Občas nějaká ta čtvrtá pátá padla ve sportce, ale jinak nic. Až teď,“ dodal.

Protože ale v Měříně, kde žije, není žádná trafika ani obchod, Mirek si chodí pro Blesk a Nedělní Blesk do cukrárny do sousední Jablonné nad Vltavou. „Teď když je tolik sněhu, tak to není žádný med. Denně chodím dva kilometry tam a zpátky,“ počítal.

Přišlo to v pondělí odpoledne. Koupil Blesk jako každý den, odtrhl pásek na titulní straně a uviděl tři částky v hodnotě 5000 Kč. „Nechtěl jsem tomu ani věřit, volal jsem na infolinku, tam si mě ověřili a hned mi gratulovali. Jsem rád, potěšilo mě to moc,“ rozplýval se výherce.

Dva dny přemýšlel, co si za výhru v Trháku koupí, a teď už prý má jasno. „Určitě si pořídím předplatné Blesku, nějakou částku bych chtěl věnovat postiženým dětem a za zbytek koupím něco hezkého manželce Vendy, která oslaví v létě sedmdesátiny.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi