Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Seznam.cz mění vedení: Generálního ředitele Zimu nahradí zástupce Michal Feix

Autor: ČTK, uni - 
23. listopadu 2016
15:41

Generálního ředitele internetové jedničky Seznam.cz Pavla Zimu nahradí v obnovené funkci výkonného ředitele Michal Feix. Ten byl dosud Zimovým zástupcem a bude mít na starosti každodenní chod firmy.

Seznam.cz na jaře rozšířil počet členů představenstva ze tří na pět. Pavel Zima, který byl nejvyšším výkonným manažerem Seznamu přes deset let, se bude jako místopředseda představenstva soustředit na strategické vedení společnosti. Bude také spolupracovat na dalších projektech majitele Seznamu a předsedy představenstva Iva Lukačoviče, od kterého výkonné vedení v roce 2006 převzal. Roli obsahového ředitele od Zimy převezme Igor Kalaš z oddělení rozvoje podnikání. 

Na místo v představenstvu uvolněné po Feixovi přejde bývalý šéf vývoje Seznamu a Lukačovičův spolupracovník Ondřej Procházka.

Lukačovič počátkem letošního roku koupil zpět 30procentní podíl v Seznamu.cz od fondů Tiger Holding Four a Miura International a znovu ovládá 100 procent ve firmě.

Loni dosáhl Seznam rekordních tržeb 3,41 miliardy korun. Zisk před zdaněním stoupl o desetinu rovněž na rekordních 1,25 miliardy Kč. Nejvíce se na růstu obratu podílely příjmy ze systému Sklik umožňujícím zobrazování cílených inzerátů na stránkách výsledků vyhledávání Seznam.cz.

Zobrazit celou diskusi