Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na letišti v Hradci Králové se představí 90 strojů, největší letecká show začíná!

Autor: Jitka Pecharová - 
2. září 2016
20:23

Vrtulníky, stíhačky, nákladní letouny, bombardéry a další stroje už přistály na letišti v Hradci Králové. Právě dnes na něm totiž startuje největší dvoudenní letecká air show v Česku CIAF. Slibuje pestřejší program než loni. Pořadatelé proto čekají i rekordní návštěvnost.

Letos diváci uvidí 90 letadel a vrtulníků, což je asi o dvacet strojů více než na loňském ročníku. Představí je zástupci z celkem 10 zemí. První letouny dorazily na hradecké letiště už ve čtvrtek odpoledne, další přistály včera.

Společně s dopravním letounem Antonov přiletěly krátce před polednem i dvě ukrajinské SU- 27, které jsou asi největším tahákem letošní air show. Před nimi se v Hradci objevil letoun Tornado z Německa a z Belgie dorazil čtyřmotorový transportní letoun Herkules.

Ciaf2016 #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

„Zřejmě jako poslední přiletí belgické F-16, a to rovnou do sobotního programu ve 13 hodin přímo z vystoupení na leteckém dni v Rakousku,“ řekl mluvčí CIAF Tomáš Otruba. Letový program, který bude v sobotu i v neděli obsahově stejný, začne po oba dva dny v 11 hodin tradičně přeletem letecké techniky Armády ČR a skončí v 17 hodin.

Ciaf2016 #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi