Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Srážka vlaků na Sokolovsku: Strojvedoucí asi nepočkal ve stanici, 7 zraněných

Autor: bru/ČTK - 
10. července 2016
09:36

Nedaleko stanice Rotava na Sokolovsku se dnes ráno v nízké rychlosti čelně srazily dva osobní vlaky. Ve vlacích cestovalo 15 lidí, včetně strojvedoucích. Zraněno bylo 7 lidí, záchranáři je sanitkami převezli do nemocnice.

Podle Dany Proškové z karlovarské záchranné služby utrpěli lidé pohmožděniny zad a hrudníku, tržné rány a dvě zlomeniny.

„Budeme nehodu prošetřovat pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ řekla ČTK policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Příčinou srážky vlaků u Rotavy je zřejmě selhání strojvedoucího, který nevyčkal ve stanici na křižování osobních vlaků a pokračoval dál po trati.

Na místě jsou všechny záchranné složky, příčiny nehody vyšetřuje také Drážní inspekce. Záchranáři transportovali zraněné do nemocnic sanitkami, šlo o lehká zranění.

Po nehodě vlaky nevykolejily, trať mezi Kraslicemi a Sokolovem je pro další provoz uzavřena, řekl ČTK mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal. Škoda na vlacích se odhaduje na jeden milion korun.

„Lidé, kteří nebyli zraněni, jsou na místě v našem evakuačním autobuse,“ doplnil Kasal. Nehoda se stala asi 200 metrů od železniční stanice Rotava na trati, kterou provozuje soukromý dopravce GW Train Regio.

Přepravu mezi Sokolovem a Kraslicemi nyní kvůli nehodě zajišťuje náhradní autobusová doprava. Na trati o víkendu projíždějí jeden až dva vlaky za hodinu, cestující je často využívají i k přejezdu do Německa, kam pokračují z Kraslic.

Jste poblíž této železniční nehody? Posílejte fotografie nebo krátká videa na tip@blesk.cz

 

anellofaron1 ( 10. července 2016 16:41 )

a já jsem si chtěla koupit jízdenku na vlak !! no dobře, že jsem to neudělala !!

Ruudazvostravy ( 10. července 2016 12:03 )

 Je to holt na mr*tku,prej se mašynfýrům zasek f kabyně volant,tak se nemohly vobjet.

prycsnima ( 10. července 2016 12:02 )

 A to ten dement nevěděl že se vždy musí vlaky minout ve stanici? I když měl třeba zelenou tak si to měl ověřit! No vono se včera taky všude chlastalo,takže měl v hlavě ještě nas ráno.

Zobrazit celou diskusi