Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Internetové seznamky „dojí“ klienty. Místo lásky a sexu vás čeká prázdné konto

Místo lásky prázdná peněženka: Internetové seznamky okrádají klienty.
Místo lásky prázdná peněženka: Internetové seznamky okrádají klienty.  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ula - 
8. dubna 2016
19:10

Počet stížností na internetové seznamky roste. Často si zájemci o seznámení stěžují, že provozovatelé si účtují více peněz za registraci, než avizují. A prodlužují smlouvy automaticky, čímž tak navyšují i poplatky. Informaci přinesl časopis dTest. Poradíme vám, na co si dát pozor, pokud chcete najít lásku a později třeba i sex na internetu.

Internetové seznamky často lákají na využití služeb na „zkoušku“, samozřejmě na krátkou dobu a za nízkou cenu. „Všeobecné obchodní podmínky ale mohou obsahovat klauzuli o automatickém prodloužení smlouvy o dalších několik měsíců, a pokud spotřebitel smluvní vztah neukončí včas, zaplatí místo avizovaných několika set korun i několik tisíc,“ řekla Hana Hoffmannová, vedoucí redakce časopisu dTest.

Pokud vám někdo prodlužuje smlouvu, měli byste o tom být zřetelně a viditelně informováni ještě před uzavřením samotné smlouvy při registraci. Problém je, že řada lidí podmínky seznamek nečte, jen odklikne, že s podmínkami souhlasí.

Chcete se seznámit po internetu prostřednictvím online seznamky? Na toto si dávejte pozor:

  • Zjistěte si, kolik za registraci zaplatíte a na jak dlouho. „Někteří spotřebitelé se domnívají, že si předplatili seznamku na devět měsíců za 299 Kč, ale z účtu jim je strženo 2691 Kč. Nižší cena totiž platila pouze za první měsíc,“ popisuje Hoffmannová.
  • Klienti si často stěžují, že seznamky neposkytují to, co původně avizovaly. Proto kontrolujte, zda jste skutečně platili za to, nač vás seznamka nalákala, např. zda fungují zprávy a zobrazují se fotografie ostatních uživatelů.
  • Při jakékoliv pochybnosti, že seznamka nejedná tak, jak by měla, si pořiďte dokumentaci. „Vhodným nástrojem jsou screenshoty obrazovky počítače či displeje telefonu. Nemažte si e-mailovou konverzaci. Lze ji využít jako důkaz vašich tvrzení,“ radí Hoffmannová.    
  • Dávejte si pozor na automatické prodloužení smlouvy. Stejně tak byste měli mít možnost smlouvu ukončit. „Vždy máte možnost smlouvu v jejím průběhu vypovědět. Informaci o výpovědní lhůtě naleznete ve všeobecných obchodních podmínkách,“ uvádí Hoffmannová, proto čtení podmínek nepodceňujte, i když jsou dlouhé. Může vám to ušetřit i větší část peněz.
  • Pokud si registraci rozmyslíte, některé seznamky umožňují odstoupit od smlouvy do 14 dnů bez udání důvodu, a to ode dne uzavření smlouvy.
  • Smlouvu můžete vypovědět i poté, co dojde k automatickému prodloužení. Předejdete tak dalšímu prodloužení do budoucna. Vypovězení smlouvy můžete samozřejmě poslat pouze e-mailem, stejně jako odstoupení od smlouvy.
  • Dávejte si pozor na své osobní údaje a jejich zpracování. Vždy můžete zažádat o odstranění svých osobních údajů z databáze.

587587 ( 8. dubna 2016 19:39 )

Klienti chtěli jebat a bylo s nimi vyjebáno.

Zobrazit celou diskusi