Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Český lyžař (†41) zahynul v Alpách. Ve vysoké rychlosti narazil do stromu

Autor: ČTK, tmp - 
23. března 2016
11:35

Ve francouzských Alpách v úterý odpoledne zahynul český lyžař (†41). Podle francouzských médií ve vysoké rychlosti vyjel ze sjezdovky a narazil do stromu. I když měl helmu, záchranáři mu již nedokázali pomoci.

Český lyžař přišel o život ve francouzských Alpách poté, co ve vysoké rychlosti vyjel ze sjezdovky a narazil do stromu. Přestože byl vybaven helmou, záchranáři mu již nedokázali pomoci, oznámila francouzská média s odvoláním na četnictvo. Neštěstí se odehrálo v úterý odpoledne v lyžařském středisku La Norma.

Jednačtyřicetiletý turista podle webu stanice France 3 lyžoval osaměle. Z neznámých důvodů opustil červenou sjezdovku a narazil do stromu. Zahynul na místě. Týž den při pádu v jiném lyžařském středisku, poblíž Chamonix, utrpěl vážné zranění hlavy dvaatřicetiletý Angličan, kterého musel přepravit k lékařům vrtulník.

Na počátku roku ve francouzských Alpách zabila lavina třicetiletého Čecha, který podle záchranářů lyžoval mimo sjezdovky v Saint-Colomban-des-Villards u alpského střediska Sybelles.

Zobrazit celou diskusi