Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Fotograf Blesku uspěl na Czech Press Photo. Zaujal fotkou Zemana s poklopy

Autor: mts - 
12. října 2015
12:05

Fotograf Blesku David Kundrát bodoval v prestižní soutěži Czech Press Photo. V kategorii Lidé, o kterých se mluví, zaujal porotu fotografií prezidenta Miloše Zemana při návštěvě Karlovarského kraje. Zachytil hlavu státu u stolu, zatímco kuchař zvedá poklopy na jídlo zvané cloche. Kundrát pojmenoval snímek Korunovaná hlava.

Fotka vznikla v hotelu Esplanade během dubnové návštěvy Karlovarského kraje. Zeman sedí v řadě u stolu spolu s dalšími lidmi, zatímco za nimi stojí číšníci a zvedají cloche neboli poklopy na jídlo. Kundrát za ni získal v dané kategorii 2. místo.

Bylo velmi vtipné pozorovat, jak se pan prezident snaží zahlédnout pokrm pod zrovna odendaným clochem,“ zavzpomínal Kundrát.

Ten bodoval v soutěži Czech Press Photo už v roce 2002 fotkou muže, který během povodní přehazuje přes plot psa, aby ho zachránil.

První cenu v kategorii Lidé obdržel fotograf světové agentury AP za snímek, při němž ochranka chrání Miloše Zemana před létajícími vejci, která házeli jeho odpůrci při oslavách výročí Sametové revoluce.

Fotografií roku se stal snímek Jana Zátorského z MF DNES, který zachytil uprchlíky na maďarskosrbské hranici.

Porota posuzovala celkem 3700 fotografií od 278 z Česka a Slovenska. V osmi kategoriích udělila po třech cenách, dále rozdala 10 čestných uznání.

Podívejte se, které fotografie také bodovaly:

oltec ( 12. října 2015 20:52 )

kecáš mathony pro tebe asi byla Dáša jediná správná dáma a Havel to byl vzor všem ožralum že

mathony ( 12. října 2015 17:37 )

no to snad ne já ho neznal osobně ale ktomu má sakra daleko co znám z dějin ten neurážel svůj národ

mathony ( 12. října 2015 17:33 )

to je naše reprezentace státu dáma jako by odcházela z JZD a člověk tvorstva přesně jako na procházce Vysočinou na co mají a platí poradce ovšem ty jsou natom stejně tak co by mohli radit nejhorší je na tom to že jsou na posměch celému světu

xiioma ( 12. října 2015 15:13 )

Koukám, že tobě zaútočila blbost na mozek - se stoprocentním úspěchem !!!

dzery ( 12. října 2015 14:16 )

Zobrazit celou diskusi