Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šli se osvěžit do vody, živí už se nevrátili. Na Olomoucku a Přerovsku se utopili 2 lidé

Autor: David Klempíř - 
9. srpna 2015
12:57

Dvě smutné zprávy přišly z Olomouckého kraje, během horké soboty tam při plavání zemřeli dva lidé. Seniorovi se stala osudná pískovna v Majetíně na Olomoucku, mladík zemřel v zatopeném lomu v Olšovci na Přerovsku.

Rekordní teploty sahající ke 40 stupňům vyhnaly v sobotu mnoho lidí k vodě, koupání si však vybralo svou krutou daň v Olomouckém kraji, kde utonuli dva muži. O pohřešovaných plavcích se záchranáři v obou případech dozvěděli díky tísňově telefonní lince 112, informovala krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

První oznámení přijali záchranáři krátce po půl páté odpoledne. Do areálu pískovny v Majetíně okamžitě vyrazila záchranka i policejní potápěči. „Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu spustili na vodu člun a začali po muži pátrat. Současně byli na místo události povoláni hasičští potápěči z Olomouce a Lipníku nad Bečvou,“ informovala mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková. Pohřešovaný senior byl však nalezen již bez známek života.



Druhé tělo bez života vytáhli potápěči ze zatopeného lomu v Olšovci na Přerovsku. Mladík se topil před dvacátou hodinou a na místo vyrazili hasiči z Hranic. "Nejprve pátrali ze člunu, po příjezdu policejních potápěčů byl však muž nalezen bez známek života," dodala mluvčí hasičů.

Více prozradí pitva

Podle zjištění policistů utonuli oba muži při plavání, nikoli například následkem nezdařeného skoku do vody. „Dle prvotního ohledání nebyly shledány známky cizího zavinění. Další okolnosti obou utonutí zjišťujeme,“ potvrdila Blesku policie Irena Urbánková. V obou případech byla k určení přesné příčiny smrti nařízena pitva.

xxx66 ( 9. srpna 2015 20:01 )

di do ***e samaritánko,hraješ na city urážíš lidi na diskusi,nadáváš jim do pitomců,alkoholiků,urážíš zbytečně,kolik si se nažvejkla na nemohoucích starých lide,musí to být výnosný biznis,to by poznal i blbec

kukuku ( 9. srpna 2015 19:17 )

Veledůležitě, ale trapně plácáš. Já jsem citoval stupidní vojenské řády z doby za socialismu - i tehdejší lampasák znění tohoto článku komentoval jako naprostou hovadinu - než se při tomto požadovaném zabezpečení jít s mužstvem koupat, tak radši nic.

doktormediciny ( 9. srpna 2015 19:16 )

Je regrette, maids nous ne avons pas kle lanquer anglais dans le ešcole..

buban ( 9. srpna 2015 19:03 )

Pomíjím vaše urážky-uráží ti, co nemají konkrétní důvody ke svým tvrzením. Profesí jsem soc. pracovnice-ovšem nikdy jsem nebyla ta baba, co bezdůvodně odebírá děti. Povoláním jsem pečovatelka starých lidí.

buban ( 9. srpna 2015 18:58 )

Pokusil/a jste mně urazit? Nepovedlo se vám to.

Zobrazit celou diskusi