Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nelegální technoparty: Hluk a povalující se injekční stříkačky, stěžují si lidé z Teplicka

Autor: ČTK - 
2. srpna 2015
14:03

Ze soukromé akce pro pár stovek lidí se na Teplicku vyklubala technoparty pro tisíce hudebních nadšenců z Čech i celé Evropy. Místním se to pranic nelíbí. V noci na neděli se příliš nevyspali, obávají se, kdo po akci uklidí. Všude se povalují odpadky, prý ale i injekční stříkačky...

Na technoparty v bývalém utečeneckém táboře v Červeném Újezdu přijelo podle odhadu policie 4000 lidí, nahlášena byla původně soukromá akce pro 400 lidí. Policie nemusela v noci řešit závaznější problémy, místní si ale stěžovali na nadměrný hluk a narušování soukromého vlastnictví. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

„Akci nadále monitorujeme a jsme v kontaktu s pořadatelem. Technoparty by měla skončit v pondělí ve 12:00. Pokud by se tak nestalo, bude k tomu pořadatel vyzván,“ uvedla Hyšplerová.

Místním vadí nadměrný hluk, na technoparty je kolem deseti hudebních aparatur. „V noci jsme toho moc nenaspali,“ řekla starostka nedalekých Hrobčic Jana Syslová. Dunění aparatur bylo v noci slyšet i v deset kilometrů vzdálené Bílině.

Technoparty už od pátečního večera komplikuje i dopravu. Osobní auta, karavany i nákladní vozy stojí podél všech místních komunikací i na lesních cestách v okruhu několika kilometrů. Účastníci technoparty kempují na silnicích, veřejných prostranstvích, loukách i lesích.

V okruhu několika kilometrů je také velký nepořádek. „Někteří místní mi říkali, že viděli i injekční stříkačky,“ dodala Syslová. Nedokáže si představit, kdo bude nepořádek po skončení akce uklízet. „Asi to zůstane na obcích,“ obává se.

Bývalý utečenecký tábor si pronajali organizátoři akce od soukromého majitele a obci oznámili, že chystají soukromou akci pro 400 lidí. „O povolení na takovou akci nežádali,“ uvedla starostka Měrunic Jitka Nová, v jejichž katastru utečenecký tábor je. Zakázat akci podle starostky zřejmě nebude možné. „Nevím, jak bychom je odtamtud dostali,“ řekla. Na místě jsou převážně cizinci z různých zemí Evropy.

duryus ( 5. srpna 2015 18:34 )

A pak to celý sestříhaj do klipu kde je vidět jen to nejpitomnější. To je jakobych soudil fotbal a všechno kolem něj, podle nějakýho retardovanýho debila kterej se dostane na stadion jednou za půl roku, první poločas sprostě nadává, ve druhým usne a po skončení ho pochcanýho vyhazujou sekuritáci. Copak jste lidi tak zabednění, že vám to uniká? Co tady vymejšlejí nekteří komunistofašisti s policejníma zásahama. Kdo chce zakázat shromaždovací právo, ať se sebere a táhne dál na východ, tam jsou ještě státy kde se budou moct někde sejít leda při prezidentovo narozeninách nebo pohřbu. Takový xenofobní kecy. Po celou dobu akce tam byli policajti, a proč taky ne, však na každej fotbal musejí taky. I když tady šlo spíše o dopravní situaci, než o nejaký rvačky namrdanejch kriplů. A to že policie po celou dobu jinak nezasáhla, má fakt jednoduchý vysvětlení, nebylo proč. Nikdo nikomu neubližoval, nikdo nekradl, zato jsem zaznamenal, že když někdo našel třeba telefon, snažili se najít i majitele. Já třeba fakt nesnáším dechovku a kolotoče, a když jsou hody a pod voknama mám pár dnů najednou tržnicu s ryčnou dechovkou prokládanou výkřikama kolotočáře snažícího se přilákat další kunčafty, tak taky neskáču radostí. A to už vůbec nemluvím o bandě najebanejch lidi co se ploužej sem a tam s lahví burčáku. Ale nikdy mě nenapadne, že by to měla řešit policie, že ti ůčastníci jsou špíny a nuly, že by je měl někdo rozehnat. Vždyť je to tak trapný takhle přemejšlet.Tady kdejaká pintráda co do sebe hrne lexaurin pod parou označuje ostatní za feťáky, a kdejakej padesátikorunovej podvodníček chce na někoho posílat policajty. A většina těchle chytráků ani kde jsou Teplice, natož pak nějaký dalši informace. Ale nejsmutnější na tom jsou ti novinnáři a reportéři, co mimo jiné řeší nedostatej záchodku a zapomenou že tam bylo několik set obytnejch karavanů a náklaďáků, kde ti lidi maj vlastní záchody sporáky i sprchy.

duryus ( 5. srpna 2015 17:57 )

Pro všechny občany: Technoparty NEBYLA NELEGÁLNÍ. Byla řádně nahlášena. Že přijelo víc lidí? Kterej z vás je tak chytrej že ví kolik kam přijede lidí? To nejde vědět. Obyvatelé červeného Újezdu se jistě cítili nesví, že se kolem pohybuje tolik lidí, a víte proč? protože v Červenem Újezdě bydlí 86 lidí. Je to mikrovesnička, a určitě to pro ně muselo být dost neobvyklé, ale nikdo ve vesnici neutrpěl žádnou škodu, akorát se jedné paní někdo vykálel na chodník. To se rychle rozneslo, a televizní zpravodajcvi z toho udělali poprask že jsou všude hovna. U nás v brně je nasráno od psů mnohem víc a to po celý rok. Mimochodem hovna mizí samy o sebe a vcelku rychle. Pět dnu jsem chodil po areálu jenom v sandálech nebo bosej, a nikde jsem nešlápl ani do hovna ani na STŘÍKAČKU.Lidé z Teplicka si stěžují že všude se válí stříkacky???? Jací lidé? A kolik lidí? Teplicko je dost široký pojem a VŠUDE ještě širší. Celej nadpis tohoto článku je výsměch novinářskému řemeslu. Naprosto nicneříkající panikářské sdělení. Jakoby celé teplicko bylo zasypáno stříkačkami. A to že v tom areálu CHÁTRÁ asi dvacet budov, tam už před pár měsícema nějací kriplové ukradli co se dalo včetně poklopů na kanálech to nikomu nevadi. Kdo je idiot ať jím zůstane, co je mi po tom. Ale pro ty zvídavé, ty aparatury, světla projekce, nákladáky, generátory, to jsou ceny v milionech a jde o dost citlivou techniku. Jestli si někdo myslí že za tím vším stojí komunita která je banda vyfetovanejch smraďochu, co nic neumí, tak jakto že sami se zmůžete tak na barevnej celofán na žárovce a hudbu z rádia v pordbaným kulturáku? Uniklo vám že v televizi ti debílci ukážou vždycky jen toho kdo je nejvíc na sračky nebo spí na zemi, pak půl roku starou haldu odpadků a dávno vykradený rozbitý budovy. Rozhovorů tady natáčeli spoustu i se mnou a dalšíma lidma co znám, ale odvysílaj jen ty nejdebilnější stejně jako když točej "Nikdo není dokonalý".

tummy ( 3. srpna 2015 03:09 )

👍👍👍👏👏👏

honza54. ( 2. srpna 2015 20:35 )

No jo

honza54. ( 2. srpna 2015 19:50 )

Se z toho neposer, ty starej trotle

Zobrazit celou diskusi