Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Jsou mezi nimi černé ovce.“ Podívejte se na ostrou hádku Krnáčové s taxikáři

Autor: Tereza Hodáliková, bru - 
7. července 2015
17:00

Jestli jste si chtěli v úterý odpoledne v Praze objednat taxík a dlouho jste čekali, není se čemu divit. Kdo z taxikářů mohl, byl totiž před magistrátem. Právě tam se vydala kolona, ve které jelo víc než 500 troubících taxíků. S primátorkou si ostře vyměnili názory, chvílemi to vypadalo, že dojde i na pěsti.

Protest. To je hlavní důvod hromadné jízdy taxikářů Prahou. Ze Strahova vyjely tři kolony, jedna to vzala okolo ministerstva financí, kde chtěla svůj nesouhlas vyjádřit i ministru financí Andreji Babišovi. Další žlutý had troubil před ministerstvem dopravy. Třetí vyrazil rovnou k magistrátu.

Taxikáři jsou nespokojení se změnami, které primátorka chystá. "Podle magistrátu jsme všichni nepoctiví, a proto nám zpřísní podmínky. Opět zavede zkoušky z místopisu po pěti letech a zavede psychotesty. Akorát teda pořád nevíme, co se na taxislužbě změní k lepšímu a co se tím vyřeší u černého podnikání?" stojí ve výzvě Asociace koncesionářů v taxislužbě.

Nejdřív to vypadalo, že rozzlobení taxikáři můžou před magistrátem troubit, jak budou chtít, a k ničemu jim to nebude. Budova měla totiž prý problém s klimatizací a úřad byl prázdný. Primátorka se ale nakonec s taxikáři setkala a došlo na hlasitou výměnu názorů. Podívejte se na video:

Video Taxikáři vs. Krnáčová - Klára Brunclíková, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

„Velice jsem si dávala pozor, abych nikoho neoznačila za zloděje,“ hájí svůj postup vůči taxikářům Krnáčová. „Mezi nimi je několik černých ovcí a ty dělají špatnou pověst všem,“ míní primátorka. Celý rozhovor pro Blesk uvidíte zde:

Video Primátorka Krnáčová ke stávce taxikářů - Klára Brunclíková, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...
 

Takhle žluté taxipeklo přijelo k magistrátu:

Video Protestní jízda taxikářů přijela před magistrát. - Blesk/ Tereza Hodáliková
Video se připravuje ...

Jak to vypadá, když na jednom místě zaparkuje přes 500 taxíků? A omezila protestní jízda pražskou dopravu? Podívejte se na video:

Video  Stávka taxi Praha  - Klára Brunclíková, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

Video Stávka Taxi vozů Praha - Klára Brunclíková, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...
Video Stávka taxikářů - Klára Brunclíková, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

jancala ( 8. července 2015 10:26 )

Pražské hotely ?Mají své vozy a zákazníky vozí za jednou takové ceny než taxikáři.Proč by se teda nepřidaly ke kritice,že.

jancala ( 8. července 2015 10:18 )

Takže když budu někoho nabírat,nebo naopak vykládat v oblasti modrých zón,tak mám problém.To samé když zastavím se zákazníkem v místě,kde nelze zastavit jinak,než v druhé řadě.Opravdu chytrý výmysl a k ničemu.Opět to nemá žádný dopad na poctivost.Kontroly a zpřísnění postihů - ano,Odebírání průkazů na základě závažného porušení předpisů - ano.Chcete postihnout všechny taxikáře bez rozdílu,ale na videa na STREAMu se nepodíváte.Jak je možné,že MP na nejprovařenějších místech nekoná.Nový řidiči velkých dispečinků dostávají oprávnění jak na běžícím pásu (třeba TIC TAC),některé dispečinky na svých autech nechávají jezdit řidiče bez zkoušek,bez taxametru (počítají podle počítadla kilometrů v autě),nemají svítilnu,ale auto hrdě označené jako taxi - pochybuji,že tito nějakou otázku z místopisu někdy viděli.Proč se nedělá více kontrol formou kontrolní jízdy atd....

djsworld ( 8. července 2015 09:38 )

Nejednalo se o sebebechvalu, ale o nastavení příkladu tem, kteří tu piší věci, jez se neslučuje s realitou, jelikož patří mezi ne zasvěcenou veřejnost a mají informace zprostředkováné medii a ty nejsou vždy celý a nebo přesný. Když mně a bratrovi v roce 1999 někdo pod pálil diskotéku, nestačil jsem se divit. Noviny prezentovali tuto událost jako boj mafiánských majitelů nočních podniků. Do dnešního dne policie nevyšetrila, kdo byl pachatel, média měli jasno už téhož dne. Kdybych chtěl nějaký profit ze sebe chvály, tak zde napíšu pod přezdívkou.

djsworld ( 8. července 2015 09:30 )

Pokud by magistrát odebíral oprávnění tem, kteří opakovaně jízdné prodražují a trestně stíhal za neopravněné podnikání ty, kteri nemají všechna oprávnění, dávno by tu bylo mezi námi podvodníků méně. A že si asociace neumí udělat Pořádek? A jak taky bez stejných pravomoci jako má magistrát? Navíc hovořím 5 jazyky a ani to mi nepomůže rozluštit jména ulic s cizím dialektem, ale dnes jsem v novinovém stánku musel Můj požadavek rici 4x,, než mi paní rozuměla. Takže v obchodech, kde je angličtina pro obchod potřeba více, mají problém i s českými jazykem. I když, mluvíme anglicky, nakonec vždy dojde k tomu, že zákazník ukazuje adresu na vizitce nebo mapě, ale zkuste si Kako cizinec ne mluvici český koupit třeba savý papír v papírnictví.

gabreta ( 7. července 2015 22:52 )

No Krnáčová se z nich určitě nepodělá. Hlavně jí nedělá problém je vyřvat a poslat do perdele, jak je ze Slovače zvyklá! A z těch co byli před Magistrátem, jich zase moc poctivých nebude. Nejvíc řvou vždy ty potrefený!!

Zobrazit celou diskusi