Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Majitelka zkrachovalé cestovky dál podniká. Zájezdy nabízí na Slovensku

Cestovní kancelář Marine Tour na webu informuje o svém krachu. Ještě ve čtvrtek tu prodávala zájezdy.
Cestovní kancelář Marine Tour na webu informuje o svém krachu. Ještě ve čtvrtek tu prodávala zájezdy.  (Autor: archiv Blesk.cz)
Autor: sou - 
27. června 2015
06:13

Krach cestovní kanceláře Marine Tour překazil plány na dovolenou tisícům turistů. Žena, která cestovku před úpadkem narychlo prodala, přitom dál podniká v oboru. Web Krachycestovek.cz upozornil, že Stanislava Aknar si loni na Slovensku založila cestovní kancelář Fly2Go se základním kapitálem 5000 eur. A turisty láká dál do Turecka.

Stanislava Aknar, která stála za cestovní kanceláří Marine Tour, dál působí v cestovním ruchu. Na Slovensku. Od října 2014 je tam vedená jako majitelka Fly2Go. Podle webu její nová cestovka nabízí „nejširší síť hotelů na turecké riviéře“. Jedná se přitom o ty samé, které nabízela i českým klientům ještě pod hlavičkou Marine Tour.

Cestovky nechával krachovat už manžel

Její manžel Devrim Aknar není v cestovním ruchu neznámý. Je podepsaný pod krachem dvou cestovních kanceláří - Detur a I´m traveling. Do roku 2007 v nich působil jako ředitel. Po obou zůstaly dluhy dosahující 36 milionů korun. Podle webu Krachycestovek.cz se má momentálně i angažovat při vyřizování úpadku s asistenční službou cestovní kanceláře své manželky.

Marine Tour je důkazem toho, že i oceňovaná cestovní kancelář může rychle skončit. Byla členem Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. V roce 2014 dokonce získala ocenění „Volba klientů“ agentury Invia.cz.

CK Marine Tour se přitom před svým krachem přestěhovala z lukrativní adresy v Korunní ulici na pražských Vinohradech do zapadlé boční ulice Kunětická nad pražským hlavním nádražím. Na té samé adrese sídlí i firma Devrima Aknara.

ellenic ( 27. června 2015 12:58 )

Takovým jde jen o jedno, nahrabat si z obyčejných lidí, žít si ve vatě, peníze si ulít a vyhlásit úpadek . K takovým cestovkám nemám důvěru . Věřím jen renomovaným , které mi zajistí zaslouženou dovolenou, já platím, oni zajistí. Nic víc.

milofr ( 27. června 2015 10:21 )

Tady v tom státečku je povolen jakýkoliv podvod na obyčejný lid. Naši politici jsou toho příkladem těmto "podnikatelům".

aentoni ( 27. června 2015 10:15 )

Jj ČR je země pohádková, prostě Kocourkov.

istyl ( 27. června 2015 09:16 )

s.r.o. je pro tento druh podnikani nevhodny...kdyby podnikala na zivnost, rucila by celym svým majetkem...a razem by bylo po tomto problemu...

Zobrazit celou diskusi