Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bývalá první dáma je bez práce a bez nároku na podporu: Neplatila sociální pojištění

Evelin Ilves s manželem Toomasem Hendrikem Ilvesem
Evelin Ilves s manželem Toomasem Hendrikem Ilvesem  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
9. června 2015
07:36

Bývalá manželka estonského prezidenta Toomase Hendrika Ilvese se po devíti letech v roli první dámy a po rozvodu ocitla bez zaměstnání a i bez nároku na podporu v nezaměstnanosti, uvedl zpravodajský server Delfi. 

„Jako prezidentova žena měla Evelin Ilvesová k dispozici tajemníka, služební auto a vypláceli jí výdaje na reprezentaci ve výši 30 procent prezidentského platu (5298,80 еur měsíčně, tedy asi 145 000 Kč), jakož i hradili další výdaje spjaté s plněním role první dámy. Avšak to vše skončilo rozvodem,“ uvedl server. Dodal, že prezidentská kancelář neplatila za choť hlavy státu příspěvky na sociální pojištění, a tak nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti. 

Ilvesovi spolu prožili 11 let a mají jedenáctiletou dceru. Důvodem k rozvodu se podle médií stala nevěra sedmačtyřicetileté Evelin, jejíž snímky v objetí mladého milence se loni v srpnu objevily na stránkách tisku. K povinnostem první dámy se sice při několika oficiálních příležitostech ještě vrátila, nicméně svazek skončil letos v dubnu rozvodem. Pro Ilvese to bylo druhé manželství. 

Nezaměstnaná bývalá první dáma se prý rychle chystá do práce ve sféře médií. Ve společnosti Ekspress Meedia má mít na starosti koncepce dalšího rozvoje. 

aronak ( 9. června 2015 23:51 )

Ať paní požádá o radu rodiče paterčat. Jistě jí za nemalý peníz řeknou své tajemství, jak se uživit za 26 Kč na osobu a den. Chudáci, ani diskuzi pod článek o nich neotevřou, nikdo jim nepomáhá, byt jim nikdo nedal....

ruudazvostravy ( 9. června 2015 15:20 )

 Paninka má eště snat zachovalou pý*ču,ny?Tak se může postavyt na hlaváku na roch a třeba udělá za pár pátků terno.

ivoadler ( 9. června 2015 11:48 )

V postsovětských republikách vládne bordel. Teď se z toho trochu vyhrabává Rusko. Ostatní republiky hluboké bahno. 

mandat ( 9. června 2015 08:49 )

Jaky tam maji system ? Kdyz byla vdana, tak snad mela rodinne pojsteni, nebo ten jeji manzel take nic neplatil ?????????????

trhnisinadledvinkou ( 9. června 2015 08:00 )

a já myslel, že se jedná o dášeňku... už jsem chtěl ten pytlík víček poslat do dělostřelecký

Zobrazit celou diskusi