Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jako gestapo! Německý policista týral uprchlíky. Muslim musel jíst vepřové

Policista z hannoverské stanice týral uprchlíky.
Policista z hannoverské stanice týral uprchlíky.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
18. května 2015
23:12

Německem otřásá skandál kolem příslušníka spolkové policie z Hannoveru, který podle všeho trýznil nejméně dva zadržené uprchlíky, pocházející z Afghánistánu a Maroka. Afghánce například nutil jíst zkažené vepřové maso ze země. Případ dal zároveň podnět k demonstraci proti rasismu, které se v pondělí v Hannoveru zúčastnily stovky lidí.

Policistu, který pracoval na hlavním nádraží v Hannoveru, vyšetřuje státní zastupitelství kvůli podezření z ublížení na zdraví a také kvůli možnému porušení zbrojního zákona. Jen za první provinění mu hrozí až pět let vězení.

Podle mluvčího vrchního státního zastupitelství Thomase Klingeho čelí devětatřicetiletý policista podezření, že nejméně ve dvou případech ponižoval a bil zatčené muže z Afghánistánu a Maroka. Státní zastupitelství rovněž zjišťuje, zda o počínání obviněného věděl jeho další kolega.

Podnětem k vyšetřování bylo udání podané dvěma osobami, jejichž totožnost státní zastupitelství nezveřejnilo.

Podle regionální televize NDR se případy odehrály loni v celách předběžného zadržení přímo na hannoverském nádraží. Policisté loni 9. března zadrželi během pochůzky devatenáctiletého Afghánce kvůli méně závažným deliktům. V cele ho pak obviněný policista údajně škrtil a vláčel po policejní strážnici za pouta upevněná k nohám zadrženého.

Později se policista svým konáním chlubil i prostřednictvím komunikační služby WhatsApp a dokumentoval to fotografiemi. „Zmlátil jsem ho... Strčil jsem mu prsty do nosu. A škrtil. Bylo to zábavné. A za nožní pouta jsem ho vláčel po strážnici. Bylo to tak krásné. Kvičel jako prase. To byl dárek od Alláha,“ líčil policista.

O půl roku později policista nevhodně zacházel také s devatenáctiletým Maročanem, kterého přistihl bez platné jízdenky.

V Hannoveru se v pondělí večer sešlo zhruba 300 lidí na demonstraci proti rasismu. Podle policie byla demonstrace poklidná.

Chování hannoverského policisty dnes odsoudil komisař Rady Evropy pro lidská práva Nils Muižnieks. „Týrání uprchlíků policií v Hannoveru je nepřijatelné,“ napsal komisař na Twitteru a žádal lepší školení policistů.

pravlast ( 19. května 2015 11:00 )

Víc podobných poldů a vstupní ceremoniál:ochutnávka tradičních evropských potravin,vína,piva i kořalky.:ženy povinně odloží šátky a burky a všichni okamžitě jdou pro nové osobní doklady s fotkou.:všichni povinně okamžitě na vyšetření všech exotických nákaz a nemocí a dočasně do karantény.

ernstthal ( 19. května 2015 08:25 )

Z komunistických Čech to opravdu sedí

Digitt ( 19. května 2015 08:24 )

Víc takovejch poldů.

cocca ( 19. května 2015 07:50 )

 S tím vepřovým masem je to v pořádku. Zkažený ale být nemělo. Jinak bych byla pro, aby se všem uprchlíkům hned po vstoupení na pevninu nabídl kus vepřové pečeně. Kdo jí nesní, ten se tady nikdy přizpůsobí a tím pádem tady nesmí zůstat.

marti33 ( 19. května 2015 07:49 )

Po bitce drogových gangů v asylovém zařízení Dippoldiswalde- Schmiedeberg, zapálili afričané budovy na vícero místech. https://www.netzplanet.net/brand-und-massenschlaegerein-im-asylbewerberheim-dippoldiswalde-schmied eberg/

Zobrazit celou diskusi