Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Nepálu našli trosky pohřešovaného vrtulníku: O přeživších nejsou žádné informace

Autor: ČTK - 
15. května 2015
09:52

V Nepálu byly nalezeny trosky amerického vojenského vrtulníku, který pomáhal obětem zemětřesení. Stroj s šesti příslušníky americké námořní pěchoty a dvěma nepálskými vojáky na palubě se pohřešoval od úterý. Podle zpravodajského serveru BBC News o tom dnes informovala nepálská armáda. Zatím není jasné, zda někdo neštěstí přežil.

Vrtulník dopravoval humanitární pomoc lidem postiženým ničivými otřesy půdy z 25. dubna, které si vyžádaly přes 8000 mrtvých.

Nepálský tisk uvedl, že trosky vrtulníku se našly 56 kilometrů od Káthmándú v horské oblasti nedaleko hranic Nepálu s Čínou. „Nevíme, zda jsou nějací přeživší. Spatřili jsme trosky ze vzduchu, nyní se v té oblasti pokoušíme přistát, abychom získali více informací,“ sdělila nepálská armáda.

Příčiny nehody nejsou známé. Mluvčí Pentagonu Steve Warren dříve prohlásil, že helikoptéra vyhodila zásoby rýže a celt v jednom místě a byla na cestě k dalšímu, když s ní velení ztratilo kontakt. 

Indický vrtulník, který se v době zmizení stroje nacházel poblíž, prý zachytil rádiovou komunikaci z amerického letounu, v níž se mluvilo o možném problému s palivem. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi