Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Světoznámý léčitel Benny Hinn (ne)přijel do Prahy: Lidé padali k zemi a křičeli »halelujá«!

Autor: Matěj Smlsal - 
30. dubna 2015
05:00

K výstavišti v Letňanech mířily ve středu večer davy lidí. Ti měli strávit několik hodin se světoznámým léčitelem Bennym Hinnem. „Znám ho už od mládí z knížky. Je zvláštní,“ oznamuje ostatním ve frontě asi 65letá důchodkyně. Senioři a lidé ve věku kolem 40 let převažují. Mnohem častěji je slyšet slovenština než čeština.

»Show« začíná s téměř hodinovým zpožděním. Čekalo se, až všichni zaplatí stovky korun za vstup. Poté před dav přichází černošský pastor s překladatelem. „Toto je den, který stvořil Hospodin. Dnes budeme všichni požehnáni naším Pánem,“ oznamuje za obrovského potlesku. Následně si bere mikrofon sestra Judi a začíná hrát na kytaru náboženské písně. Lidé stojí, zpívají, drží ruce nad hlavou. Křičí: „Ježíš! Ámen! Halelujá!“ Dostávají se do transu. Až hodinu po začátku se dozvídají, že léčitel Benny Hinn nepřijel. „Byla jsem z toho zklamaná, ale pak mě to, stejně jako ostatní, přešlo,“ říká paní Milka, která přijela ze Slovenska.

Organizátoři nicméně slibují, že Hinn se s lidmi spojí přes obrazovku. Ještě předtím ale od nich chtějí další peníze, které mají vložit do obálek připravených na každé židli. „Přineste své semínko! Rychle! Pastor Benny Hinn je připravený se za vás modlit,“ burcují. Lidé pak stojí v zástupu a drží obálky s penězi (semínky) nad hlavou. Následně se na plátně objeví léčitel Benny Hinn. Vyzývá lidi, ať připraví svá srdce a svou nemoc odevzdají Pánu. Hraje podmanivá náboženská hudba. Lidé jsou jako hypnotizovaní, někteří dokonce padají k zemi. „Vůbec si to nepamatuju, jak jsem spadla. Prožívala jsem boží dotyk. Je to moc Ducha svatého,“ popsala poté Milka. Zda se někdo opravdu zázračně uzdravil, není jasné. Podle organizátorů se to nestane hned.

Léčitel přijede, tvrdili na Facebooku

To, že by Benny Hinn neměl přijet, nikdo předem účastníkům nesdělil. Pořadatel Fresh Fire For All Nations před měsícem na Facebooku sice informoval, že léčitel po návratu z nemocnice odpočívá, ale zároveň dodal, že „se na něj můžeme těšit v dubnu na očekávané konferenci“. Od té doby o jeho neúčasti nenapsal nic.

Za vstup na středeční večer Křesťanské konference ohně platili lidé od 200 do 250 korun. Pokud měli zájem účastnit se i včerejšího pokračování, stálo je to od 350 do 400 korun. Pořadatelé tak od lidí mohli vybrat na vstupném i více než půl milionu korun!

Video Zprávy: Podvod na nemocné věřící! Hokejová svlíkačka! A záhada fotek Moniky a Klárky Kramných! - Blesk TV
Video se připravuje ...

renyhotto ( 9. května 2015 20:12 )

já souhlasím zde z těmi kdo mají rozum . Jsem křesťan . Ale tohle je komedie charizmatika Hinna a dalším, jemu podobných . Boha zná leda ze své pýchy .Ale to bude jiný bůh. Né ten,který dává Zdarma !Kristus nepotřebuje tyhle sasky ! A ještě vydelavaji milióny. Humusarna Kristus by je nepochvalil ,jak vymívají lidem Mozek.Nerozumím křesťanům ,kteří takto zneužívají Boha! A ani nechci rozumět !

abvydavatelstvi ( 30. dubna 2015 21:43 )

Ne léčitele právě pustili z nemocnice.... a tem blbcum to vůbec nedošlo... že neumí uzdravovat.. pouze tahá z lidí peníze... No ale sál něco stoji.. komparz který padá mezi lidmi taky není zadarmo.. a ani muzika... no a zbytek je pro maroda kterého pustili kdo ví z které cvokarny...

drobenakulata ( 30. dubna 2015 21:22 )

taky nechapu ty vemena

abvydavatelstvi ( 30. dubna 2015 20:37 )

Oprava.. takoví..

abvydavatelstvi ( 30. dubna 2015 20:36 )

Lidi si stěžují jaká je bída... jak v ČR tak i na Slovensku .... a přitom podvodnikum a darebakum cpou peníze... předkem zadkem... S lidskou najivitou a hlouposti se těžko bojuje ... a na světě jsou dvě miliardy negramotnych lidí ... které takový různi podvodníci lehce oblafnou...!!!

Zobrazit celou diskusi