Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf Putinových motorkářů: Je to laciný cirkus, ale někteří z nás se o cestu znovu pokusí!

Autor: shp - 
28. dubna 2015
13:52

Rozhořčení, zklamání a opovržení západním cirkusem. To vše dosti barvitě vyjádřil Alexandr „Chirurg“ Zaldostanov, šéf Putinových motorkářů, který se se svou bandou chystal projet Evropou na počest 70. výročí konce druhé světové. Jenže drsní hoši z Východu narazili hned u Polska, za hranice je nepustili. Zaldostanov prohlásil, že motorkáři, kterým byla zrušena víza, nikam nepojedou, ale hrstka odvážných, která je má ještě platná, se o průjezd pokusí znovu.

Zaldostanov sám schengenská víza nedostal. Někteří motorkáři ale víza mají a trasu možná projedou. „Neděláme nic nezákonného. S těmi, kdo do EU mohou, budeme ještě věc projednávat. Kdo splňuje zákonné podmínky, možná se do Evropy vydá. Znovu ale potvrzuji, že nás není ani dvacet,“ prohlásil Zaldostanov na tiskové konferenci.

Motorkář tak reagoval na rozporuplné zprávy o velikosti kolony, která měla původně v úmyslu projet na počest 70. výročí konce druhé světové války z Moskvy přes Minsk, Varšavu, Vratislav, Brno, Bratislavu, Vídeň, Mnichov a Prahu do Berlína.

První etapu z Moskvy do Minsku absolvovalo podle médií od soboty do pondělí několik desítek motorkářů z Ruska, Běloruska a Kazachstánu. O pondělní přejezd z Běloruska do Polska se pokusila už jen zhruba desítka Rusů. Polské úřady ale po několikahodinové hraniční prohlídce cestu kolony z hraničního přechodu Terespol do Varšavy zakázaly.

V pondělí se navíc objevily zprávy, že přinejmenším některým členům ruské kolony německé úřady zrušily platnost schengenských víz. Bez nich nemohou na území žádného státu EU vstoupit.

Zaldostanov problémy s průjezdem Evropou označil za „laciný cirkus provinčních měřítek“. Obvinil polské úřady, že s ruskými motorkáři „hrají podivnou hru, při níž se zbraní v ruce na hranicích prohledávají bikerům zavazadla a hrabou se v jejich prádle“.

nosradamus ( 29. dubna 2015 12:13 )

skus tabletky'mozno sa ti ulavi

nosradamus ( 29. dubna 2015 12:10 )

Nerozumiem,co si chcel povedat,ty uplakany cedsky pepik.

rucnikvolamydlo ( 28. dubna 2015 20:55 )

To má Chirurg pravdu, že ta jejich cesta do Berlína je jenom laciný cirkus, pod vedením principála Prcina. Stateční rudoarmějci, by se museli v hrobech obracet, kdyby taková svoloč, přijela uctít jejich památku.

wimr.vegeta ( 28. dubna 2015 18:02 )

zbabělej sr.áč pavel evo zase dostal bán, ten je blbej jak pučtok a dobře by udělal kdyby si našel nějakou ku.rvu, třeba jeho vlastní mámu

vvogh.t ( 28. dubna 2015 17:58 )

hele ty bačo z ČOBÓLIE, jdi si na sk. a neotravuj slušný lidi, nestačí ti že už vám jednou Václav Klaus nakopal pr.del

Zobrazit celou diskusi