Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Život na hromadě odpadků: Matka se chovala jako křeček, smutní její děti

Autor: shp - 
10. dubna 2015
15:48

Brodili se v odpadcích, shnilém jídle a celé dětství čichali nesnesitelný zápach. Takové bylo dětství Geoffa Johnsona (37) a jeho mladší sestry Jennifer McShea, kteří v americké Omaze v Nebrasce vyrůstali s matkou, jež trpěla tzv. křečkováním. Kvůli obsedantně kompulzivní poruše sbírala i odpadky, nic nechtěla vyhodit a domov rodiny tak připomínal skládku.

Děti matky, kterou mnozí označovali za šílenou, prožily téměř dvě dekády plné utrpení a posměšku spolužáků. Všude to totiž vždy vypadalo líp než u nich doma.

Jejich matka odmítala cokoliv vyhodit. I když to bylo staré, rozbité nebo zapáchající. Všechno se podle ní jednou mohlo hodit. Když bylo Geoffovi sedmnáct let, řekl si, že toho bylo dost, a od své matky se odstěhoval.

Sestra jeho kroky následovala, jakmile dospěla. V roce 2013 ale jejich matka prohrála dvanáctiletý boj s rakovinou prsu a sourozence jejich minulost dohnala. Dům, který sdíleli s tunami odpadků, totiž připadl jim.

Je obtížné popsat pocity hanby, strach ze ztrapnění, které máte, když žijete se shromažďovačem,“ řekl Geoff britskému Daily Mailu. Stále žije v Omaze, takže to k domu matky neměl daleko. S traumaty z dětství se rozhodl vypořádat po svém.

Společně se sestrou se vrátili na místo, kde prožívali nejhorší stud svého života. Ve všem tom smetí a nepořádku vyfotili vlastní děti, aby světu přiblížili, čím si v dětství procházeli.

Vrátit se byla emotivní zkušenost,“ dodal Geoff. Z fotek, na kterých jsou zachyceny děti sourozenců, běhá mráz po zádech. Matka, která se chovala jako křeček, nebyla zlá, nebyla špatná, ale byla hodně nemocná.

zelena.karkulka ( 10. dubna 2015 22:51 )

většinou ti lidé začnou do roka zase hromadit

zelena.karkulka ( 10. dubna 2015 22:50 )

Je to údajně nemoc,ale strašná,měli jsme takovou tetu,nikdy nic nevyhodila-obaly od zubní pasty,pytlíky,krabičky...pak nás přestala pouštět dovnitř,že jako nemá uklizeno a skončilo to tak,jak je to na fotkách,odstěhovali jsme ji jinam,byt vyklidili...ráda rozhodně nebyla i když byla stará a nemocná,nechápala to,podle ní tam nepořádek nebyl,stačilo to jen trošku porovnat a my ji okradli o majetek-vnímala to jako majetek. Léčit se odmítala. Nevyhodila ani použité sáčky od čaje.

bluedream ( 10. dubna 2015 18:00 )

Tohle sice může být mediálně vděčné, ale kdyby se tam vrátili po roce, zjistili by, že většina z nich žije tak, jako žili dřív. Bez dlouhodobé psychologické a někdy též psychiatrické léčby to nejde. Podobné pokusy se dělaly s bezdomovci, agentura je ostříhala, nafotila, udělali si na tom jméno, lidi zaplakali dojetím a výsledek byl více než tristní. Jako ten Čech, kterému dokonce po proměně dali na letenku domů a už se jim neozval, ač se po něm pídili.

abvydavatelstvi ( 10. dubna 2015 17:30 )

V Německu z takových případů udělali reality show a televize na tom vydělává.... Několik dílů jsem viděla ..... většinou se přihlásili příbuzní těch lidi... přijel tam štáb a vše dojednali... potom tam přijely nákladní auta a chlapi z nějaké úklidové firmy vše vyklidili... dotyčný bordelar si mohl vzít pouze doklady penize a několik osobních pamatecnych věcí.... jinak nic... Když byt vyklidili přišla jiná firma která byt zrekonstruovala.... a moderátorka pořadu byt nebo dum zaridila... Mezitím dotyčný spindira čekal v náhradním bytě a také prošel rekonstrukci... od kadernika po výměnu oblečení.... z těch spindiru byl vždy někdo jiný.... Když se vrátili domů... zůstali z rekonstrukce v šoku.... Takovou reality show by mohli vysílat i v ČR nebo na Slovensku .... bylo to zajímavé...

Zobrazit celou diskusi