Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

P**rali jsme to, řekl šéf Ryanairu! Aerolinky lhaly o levných letenkách přes Atlantik

Autor: shp, ČTK - 
20. března 2015
14:49

Prostořeký šéf nejznámějších nízkonákladových aerolinek Ryanair opět předvedl svou nechvalně proslulou prořízlou pusu. Společnost totiž lhala o levných letenkách přes Atlantik a Michael O'Leary se snaží vše uvést na pravou míru. „Ryanair to p**ral,“ přiznal.

Výkonný ředitel společnosti Ryanair Michael O'Leary o možnosti provozovat dálkové lety uvažuje již dlouhou dobu. Aby však byly takové služby úspěšné, musely by být provozovány samostatně, uvedl.

Byla to špatná komunikace,“ řekl O'Leary listu Financial Times k pondělnímu sdělení firmy o levných letenkách, které nyní bere zpět. „Nechápu, že je kolem toho takový poprask,“ dodal.

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair nemá tady v plánu provozovat lety přes Atlantik. Firma to uvedla ve čtvrtek. Podle zdroje agentury Reuters ale Ryanair nadále uvažuje o založení sesterské společnosti, která by lety do Severní Ameriky provozovala.

Ryanair je největším nízkonákladovým přepravcem v Evropě. O plánech na zahájení letů přes Atlantik se poprvé zmínil v roce 2008. Základní cena jednosměrné letenky by podle jeho dřívějšího sdělení činila deset eur (více než 270 Kč). K této ceně se pak budou připočítávat další poplatky.

Firma v pondělí vypustila zprávu, že plány na zahájení letů přes Atlantik schválila správní rada společnosti Ryanair. Současně ale upozornila, že potrvá nejméně čtyři až pět let, než začne do Ameriky létat.

O tři dny později ale aerolinky sdělily, že rada „neuvažovala o žádném transatlantickém projektu, neschválila ho a nemá v úmyslu tak učinit“. Podle zdroje agentury Reuters to nicméně nevylučuje možnost, že by aerolinky v budoucnosti založily samostatnou společnost, která by tyto služby poskytovala.

Lety přes Atlantik patří v současnosti k nejziskovějším trasám na světě. Dominantní postavení na nich mají zavedené evropské a americké letecké společnosti, v čele s British Airways a American Airlines.

japos22 ( 20. března 2015 16:23 )

Je to snad někdy jinak?

honza.mlha ( 20. března 2015 15:21 )

dobrej mim

Zobrazit celou diskusi