Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ruská okupace do 7 hodin kdekoli na světě! Armáda prý vyvíjí tajné superletadlo na přepravu tanků

Ruská armáda prý vyvíjí superletadlo PAK TA pro přepravu desítek tanků, informoval web RT.com
Ruská armáda prý vyvíjí superletadlo PAK TA pro přepravu desítek tanků, informoval web RT.com  (Autor: rt.com)
Autor: red - 
20. března 2015
12:37

Inženýři ruské armády prý vyvíjejí superletadlo, které bude moci převážet těžké tanky nadzvukovou rychlostí. Letka složená z těchto letounů prý bude moci přepravit až 400 tanků kamkoli na světě v řádu hodin. Po zákeřných okupacích, jaké zažilo Československo v roce 1968 nebo vloni Krym, se může svět začít modlit, aby soudruzi někde udělali chybu…

Superletadlo jménem PAK TA představila v Moskvě armádně-průmyslová komise, která uvedla, že letadlo by mělo létat rychlostí 2000 km/hod a bude se moci pochlubit možností extrémního zatížení. PAK TA by zejména měla sloužit k přepravování nejnovějších bojových tanků Armata, kterých by letka strojů PAK TA mohla být schopna pojmout až 400, nebo například 900 lehčích výsadkových tanků typu Sprut-SD. Letadla vybavená plně automatizovaným systémem na nakládku a vykládku by měla být prý schopna přistát v jakémkoli terénu tak, aby ruská armáda byla připravena „okamžitě odpovědět na případné vojenské akce“, píše web RT.com.

Nové tanky Armata mají být představeny během květnových oslav Dne vítězství, kam se chystá také prezident Miloš Zeman, jako zřejmě zatím jediná potvrzená hlava státu země EU. Německá kancléřka Angela Merkelová i francouzský prezident Francois Hollande stejně jako premiér Velké Británie David Cameron pozvání odmítli. Hlavním důvodem je počínání Ruska na Ukrajině. Kvůli ukrajinské krizi se k bojkotu ruských oslav rozhodlo také Polsko, Litva, Lotyšsko a Estonsko. Pozvání prý podle mluvčího Kremlu přijal diktátor KLDR Kim Čong-un, uvedla tento týden agentura Reuters.

Při velké vojenské přehlídce tam bude k vidění i další těžká technika, jako protitanková děla a další armádní vybavení. Zda se zúčastní také protiletadlový systém Buk, který loni nad Ukrajinou sestřelil civilní dopravní letadlo Malaysia Airlines, v jehož troskách zahynulo tři sta lidí, kremelské servery neuvádí. Krom těžké vojenské techniky se přehlídky zúčastní zřejmě také vojáci, kteří bojovali na Ukrajině a účastnili se zabrání Krymu, upozornil tento týden server EUObserver.

 

V roce 2024 by mělo být podle programu PAK TA vyrobeno 80 těchto vzdušných obrů, jejichž dolet má být 7000 kilometrů. Zdroj blízký programu PAK TA pro server RT.com pod podmínkou anonymity uvedl, že vývoj těchto strojů trvá už několik let. „Znamená to, že Rusko bude poprvé v historii schopno přemístit armádu v plné zbroji kamkoli po planetě, kam si jen bude přát,“ řekl zdroj serveru RT.com, který o superletadlech informoval.

Pokud budou letouny skutečně dokončeny a uvedeny do provozu, bude namístě se začít obávat. Až bude mít takové superstroje ruská armáda ve výbavě, určitě je jejich majitel nebude chtít jen tak schovávat v hangárech. Jestli Putin armádu na Krym přesouval několik dnů, s těmito kolosy by to bylo jen v řádu hodin…

kuniksicht ( 21. března 2015 01:49 )

zona je kousek od Las Vegas v Nevadske pousti a je to sakra dobre strezena zona.

kuniksicht ( 21. března 2015 01:36 )

jj. souhlas....amikum horel raketovy motor, vyvinuty ruskem a vyrobeny na ukrajine

kuniksicht ( 21. března 2015 01:34 )

ouha....tvrde komunisticke jadro se ozvalo. emigruj do Ruska a vykopej si zemljanku

kuniksicht ( 21. března 2015 01:30 )

ouha, zase jeden nuklearni debil s prezdivkou tramping se zde pozvracel....chudak tvoje maaaaaama

zauber ( 20. března 2015 20:39 )

To je toho. Rusové mají superletadla a my zase máme superpadáky a super politický blbce: Kalouska, Štětinu, Karla a další ko-ko-ty. Tuhle válku vyhrajeme! Víc vám neřeknu!

Zobrazit celou diskusi