Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tvář džihádisty Johna odhalena! Policie ho vyslýchala třikrát, jak je možné, že terorista unikl?

Autor: shp - 
27. února 2015
00:04

Již vědí, kdo se skrývá pod maskou jednoho z nejhledanějších teroristů světa. A teď byla konečně odhalena i jeho tvář. Džihádistu Johna identifikovali jako Mohammeda Emwaziho (26), absolventa univerzitního oboru počítačového programování ve Velké Británii. Jenže tohoto muže vyslýchaly bezpečnostní složky třikrát (!) během jednoho roku. Přesto hrdlořeza nezatkly a dovolily mu odjet do Sýrie, kde popravuje ve jménu ISIS vězně.

To on uřízl hlavu novinářům Jamesi Foleymu a Stevenu Sotloffovi, humanitárnímu pracovníkovi Davidu Hainesovi a účastnil se i popravy 22 syrských vojáků. Britský Daily Mail v pátek poprvé odhalil tvář teroristy. Na titulce svého deníku ho ukázal ještě jako malého školáka.

Džihádistu totiž nakonec napráskal policii jeho kamarád. „Nemám žádné pochybnosti o tom, že Mohammad je džihádista John,“ prohlásil. „Měli jsme k sobě blízko jako bratři. Je to nepochybně on,“ řekl o teroristovi muž z Kuvajtu.

Jenže poté, co konečně byla odhalena jeho totožnost, vyplavalo na povrch, že džihádista John proklouzl policii hned třikrát. Během roku 2009 ho vyslýchali ve Velké Británii, Nizozemsku a Tanzanii. Poslední jmenovanou zemi navštívil údajně kvůli safari, ale po příletu byl zadržen a poslán zpět do Británie.

Z Nizozemska se prý zase snažil dostat údajně za teroristy do Somálska. Po výslechu ale všude Johna propustili a teroristovi se pak podařilo dostat do Sýrie, kde se pravděpodobně ukrývá dodnes. Kolik životů bude muset být ještě zmařeno, než se ho podaří dopadnout?

dfghjk ( 3. března 2015 09:07 )

Máš stopro recht, tak blbou otázku může vymyslet jen v ů l.

agent ( 27. února 2015 23:44 )

Už podle titulku "Policie ho vyslýchala třikrát, jak je možné, že terorista unikl?" je vidět celá stupidita bulváru a jejich bulvárohltků.

taktone ( 27. února 2015 20:15 )

tak to je jasné jsem jen pohůnci tak co taky můžeme čekat

taktone ( 27. února 2015 20:15 )

Je třeba když se ví kdo to je, co je to za svini, podřezat celou jeho zkurvenou rodinu.

keep.smiling ( 27. února 2015 15:04 )

v pozadí toho všeho násilí a zabíjení stojí bohaté arabské státy s naftou a nerost. bohatstvím, ti IS zásobují nejen auty, výstrojí vojenskou a zbraněmi, proto je takový laxní přístup Spojených států a Anglie k této válce..

Zobrazit celou diskusi