Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V 16 letech mu amputovali nohu: Nevzdal se, stal se fitness trenérem a teď je z něj model!

Autor: shp - 
14. února 2015
05:25

Amputace končetiny je hrozná tragédie, která mnohé lidi vyřadí z běžného života, ať už z fyzických, nebo psychických důvodů. Ne však Brita Jacka Eyerse (25), který o nohu přišel v 16 letech. Cvičil, posiloval a získal obdivuhodnou postavu, stal se fitness trenérem, a teď si vydělává dokonce jako model!

Jackovi se nevyvinula noha tak, jak měla. Chodil o berlích, nebo jezdil na vozíku. Toužil však po normálním v životě, takže po souhlasu rodičů podstoupil v 16 letech amputaci. Jakmile se rána zahojila, dostal protézu.

S tou se rychle sžil a o několik let později začal usilovně cvičit a posilovat. Vypracoval se k postavě, kterou mu i někteří naprosto zdraví jedinci mohou jen závidět. I bez nohy začal pracovat jako fitness trenér, který o práci rozhodně neměl nouzi.

Pak ale přišly první nabídky ze světa modelingu. Jack nafotil několik kampaní a následně přišla nabídka, ze které je dosud paf. Jako model je pozván na Newyorský týden módy. „Je to skoro až surrealistické,“ prohlásil Jack.

Nemůžu uvěřit tomu, že se to skutečně děje. Cítím se úžasně, že budu prvním modelem s amputací, který se projde na mole při Newyorském týdnu módy,“ dodal. Při cestě za úspěchem přitom narážel na samé překážky.

Na základní škole jsem byl blázen do sportů, ale bylo těžké se zapojit. Šikanovali mě,“ přiznal Jack. „Pamatuji si, že jsem chtěl, ať mi nohu amputují, ale musel jsem počkat, než přestane růst. Bylo to jako mít k sobě připoutaného ďábla,“ vzpomíná Jack. Dočkal se a teď válí!

paila ( 14. února 2015 13:36 )

Je rozdíl pokud někdo přijde o nohu nečekaně anebo jestli na to roky čeká. Tenhle kluk měl zřejmě pahýl a tak si přál amputaci a protézu, aby vypadal líp a hlavně, aby se mohl normálně pohybovat. V jeho případě není třeba dramatického nadpisu, on se vzdávat nemusel, on se té amputace nemohl počkat.

Zobrazit celou diskusi