Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Psycholog o chlípném faráři Eriku T.: Má sklony k pedofilii!

Autor: haj - 
10. února 2015
18:34

Kněz Erik Tvrdoň, který podle obžaloby opakovaně znásilňoval a sexuálně zneužíval věřící ženy a dívky, se již nechce osobně účastnit vlastního soudu. V úterý tak neslyšel, jak ho popsali soudní znalci z oblasti sexuologie. Podle nich má sklony k pedofilii.

V případu chlípného faráře Erika Tvrdoně nastal při úterním soudním líčení posun. Obžalovaný nejprve prostřednictvím advokáta požádal, aby se dále soudu nemusel účastnit osobně. „Nabyl jsem dojmu, že tu nejsem brán vážně. Vše, co jsem tu řekl, se obrátilo proti mně,“ vysvětlil kněz Tvrdoň své důvody. Soudkyně Hana Doubková nakonec jeho přání vyhověla.

Dále vypovídali předvolaní soudní znalci, kteří vypracovali osobnostní profily Erika Tvrdoně i jeho obětí. Psychiatr a sexuolog Jan Zbytovský obžalovaného označil za sexuálního devianta, který má sklony k pedofilii a hebefilii (slabost pro dospívající dívky). „Má snížené ovládací schopnosti. Navrhuji pro něho ambulantní sexuologické léčení,“ doporučil Zbytovský.

„Je nadprůměrně inteligentní. Ale zároveň je silnou osobností, chová se tak, jak on sám uzná za vhodné,“ řekl na adresu faráře další odborník, psycholog Jan Lašek. „Je zvyklý, že k němu lidé vzhlížejí a poslouchají ho. On určuje, co je pro farníky správné, má vysokou schopnost manipulace,“ dodal. Soud s knězem bude pokračovat 24. února, kdy by měly zaznít výpovědi obětí.

Římskokatolický kněz Erik Tvrdoň byl obžalován z pohlavního zneužívání a znásilňování žen ze své farnosti. Při vyšetřování se přihlásilo pět žen, které byly jeho oběťmi. Vybíral si sociálně slabé, často nepříliš inteligentní a silně věřící ženy a dívky. Zejména u takových žen měl totiž velkou autoritu. Za sex dokonce někdy ženy obdaroval nebo jim zaplatil nájem či kredit do mobilu.

Nejmladší zneužívané dívce bylo teprve třináct let. Svého kněžského postavení zneužíval Erik při svém působení v Havlíčkově Brodě a ve Svojanově na Svitavsku.

salto ( 11. února 2015 12:31 )

salto ( 11. února 2015 12:31 )

Má sklony k pedofilii? Proč by měl být zrovna on v katolické církvi výjimkou?

jeromeklapka ( 11. února 2015 08:21 )

Tomuto by nepomohlo,keby sa obesil - je to kňaz,takže podpory z lidu by sa nedočkal...

donpadre ( 11. února 2015 01:02 )

 Cerno***nici vzdycjy byli prasata.V base si to uzije tam bude dobytek delat mamu nakymu smradlavymu cigosovi!

sars ( 10. února 2015 20:30 )

 Co na to papež a Jan Tleskač?

Zobrazit celou diskusi