Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vatikán kritizuje plastiky: Je to burka z masa! Spot jim natočila 50letá herečka bez vrásek

50letá herečka bez jediné vrásky, která žije s plastickým chirurgem, natočila spot pro Vatikán o přirozené ženské kráse
50letá herečka bez jediné vrásky, která žije s plastickým chirurgem, natočila spot pro Vatikán o přirozené ženské kráse  (Autor: youtube.com, profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
4. února 2015
14:12

Je jí padesát let, její obličej je bez jediné vrásky a na ultraštíhlém těle se dmou „dokonalá“ ňadra, od nichž mnozí muži nedokážou zvednout zrak. Řeč je o italské herečce Nancy Brilli, která žije s plastickým chirurgem a která se stala tváří kampaně Vatikánu za přirozenou krásu žen.

Ve Vatikánu začala čtyřdenní konference, která se měla zabývat především vztahem mezi církví a ženami a tématem násilí vůči ženám. Diskuze se ale hned od začátku stočila k tématu plastických operací prsou.  

O rozruch se postaral podklad pro konferenci o ženách, kterou organizuje Papežská rada pro kulturu. Plastickou chirurgii přirovnává k „burce z masa“ a násilí páchaném na ženském těle. „Je to, jako kdyby byly ženy povinny dostát roli, kterou předkládá reklama,“ řekl předseda Papežské rady pro kulturu Gianfranco Ravasi, jenž také hovořil o „diktatuře estetiky“.

Téma se přitom stalo ve Vatikánu tak diskutovaným díky reklamnímu videu k plenární schůzi kulturní rady, která se má zabývat právě ženami. Na videu totiž vystupuje 50letá italská herečka Nancy Brilli, která žije s plastickým chirurgem a tyto operace rozhodně neodmítá.

„Když si žena operací změní vzhled, protože se necítí dobře, nechápu, proč je to démonizováno nebo kritizováno,“ řekla Brilli na pondělní tiskové konferenci.

Ravasi se na stejné tiskové konferenci pozastavil nad stoupajícím počtem zkrášlujících operací. „Myslím tady na mladé ženy, které si k 18. narozeninám přejí operaci prsou,“ poznamenal kardinál.

mandat ( 4. února 2015 14:53 )

Vatikan by se mel spise zajimat,jak hospodari zastupci cirkve.Kazdy se vozi v mercedesu za 120 tisic EU, zije si v palaci. A co sexualni zneuzivani deti cirkevnim personalem?????????????? To Vatikan nazajima???????????????

Zobrazit celou diskusi